Cristi Danileţ: Voi folosi raportul EvZ în procesul de calomnie cu Dan Andronic

Judecătorul Cristi Danileţ susţine că raportul secret publicat de EvZ privind arhivele SIPA îi disculpă atât pe el, cât şi pe Monica Macovei, fostul ministru al Justiţiei, de orice bănuială că ar fi copiat documente din arhivă.

25 mai 2017, 09:04
Cristi Danileţ: Voi folosi raportul EvZ în procesul de calomnie cu Dan Andronic

Cristi Danileţ a anunţat totodată că va folosi raportul în procesul de calomnie pe care i-l va intenta lui Dan Andronic, chiar dacă raportu a fost publicat îm ciuda faptului că este secret.

„Prin raportul publicat azi de EvZ sunt înlăturate, practic, toate acuzațiile făcute de Andronic cu privire la mine, Paul Dumitriu și Monica Macovei in urma cu o săptămână! Din arhiva SIPA nu au fost luate, copiate, modificate documente.

Mulțumesc EvZ pentru furnizarea a acestui raport procurat pe surse de la cineva care a încălcat Legea informațiilor clasificate și care va fi, sper, cercetat de DIICOT in plângerea depusă de mine. Voi folosi acest raport – a cărui publicare oficiala ar fi durat prea mult, timp in care suspiciunile asupra mea ar fi dăinuit – in procesul de calomnie săvârșită în formă continuata împotriva lui Andronic și a societății care editează ziarul”, a scris Cristi Danileţ pe Facebook.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a publicat joi dimineaţă lista cu persoanele care au vizitat arhiva SIPA, după cum a anunțat, la începutul săptămânii, la Iași.

Raportul publicat mai precizează că au fost nereguli privind păstrarea, copierea şi distrugerea dosarelor SIPA.

„Comisia a identificat nereguli cu privire la evidența, păstrarea, procesarea, multiplicarea și distrugerea informațiilor secrete de stat, în contradicție cu prevederile HG 585/2002”, arată raportul ministrului Justiţiei, care precizează că aceste informaţii urmează să fie desecretizate.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei a publicat lista cu persoanele care au vizitat arhiva SIPA