Cristian Buşoi: Aştept un congres PNL echilibrat şi cu un final greu de anticipat

Cristian Buşoi, candidat la şefia PNL, a declarat, duminică, la Iaşi, că se aşteaptă la un congres „echilibrat, cu un final greu de anticipat”, susţinând că nu a întâlnit filiale care să meargă în bloc pentru unul dintre cei trei candidaţi înscrişi în cursa pentru preşedinţia PNL.

28 mai 2017, 14:04
Cristian Buşoi: Aştept un congres PNL echilibrat şi cu un final greu de anticipat

Cristian Buşoi a spus, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că filialele pot să recomande delegaţilor la congres pe ce direcţie să meargă atunci când vor alege preşedintele partidului şi că este normal să existe păreri diferite.

„În afară de a da votul uneia sau alteia dintre moţiuni, filialele pot face recomandare către delegaţi de a merge pe o anume direcţie. Veţi vedea multe situaţii în ţară, filiale care vor face recomandare expresă într-o direcţie sau alta, dar şi filiale care nu vor face nicio recomandare. Vorbim de 5.000 de oameni la congres, cu un vot secret garantat. Natural este că peste tot există păreri diferite. Nicăieri pe unde am fost, în niciun judeţ, nu am întâlnit să nu existe opinii diverse”, a declarat Cristian Buşoi, citat de News.ro

Întrebat câte organizaţii îl susţin la congres, Buşoi a spus că este greu de făcut o estimare, pentru că există liberali care au semnat şi moţiunea sa, dar şi cea a lui Ludovic Orban.

„E greu de evaluat. Putem să ne uităm la lideri din diverse filiale care au semnat o moţiune sau alta, dar există oameni care au semnat ambele moţiuni. La acest moment e greu de cuantificat, mai ales că vorbim de un congres cu 5.000 de oameni. În toate filialele lucrurile sunt împărţite şi aştept să avem un congres echilibrat, cu un rezultat greu de anticipat”, a declarat Cristian Buşoi.

Buşoi a participat duminică la o întâlnire cu membrii din conducerea organizaţiei ieşene a PNL, în cadrul căreia şi-a prezentat moţiunea cu care va candida la congresul din 17 iunie.

Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi a decis în urmă cu două săptămâni susţinerea lui Ludovic Orban pentru preşedinţia partidului.

Liderul PNL Iaşi, Costel Alexe, susţinător al moţiunii Orban, a precizat duminică, în aceeaşi conferinţăde presă, că la sfârşitul săptămânii viitoare Comitetul Director Judeţean al PNL se va întruni şi va lua în discuţie cele trei moţiuni, propuse de Cristian Buşoi, Ludovic Orban şi Viorel Cataramă.

„Ne vom întâlni şi vom lua decizia finală, având deja recomandarea Biroului Politic”, a precizat Costel Alexe.

Filiala ieşeană a PNL va avea 134 de delegaţi la congresul partidului.