Cristian Bușoi, desemnat cel mai influent europarlamentar în domeniul energiei. Politicianul se află primii 20 membri PE cu cea mai mare influenţă politică

Cristian Bușoi (PNL-PPE) a fost desemnat cel mai influent europarlamentar în domeniul energiei de think tank-ul EUMatrix în clasamentul ”MEP Influence Index 2022: Top MEPs shaping EU’s energy policy”.

19 oct. 2022, 18:20
Cristian Bușoi, desemnat cel mai influent europarlamentar în domeniul energiei. Politicianul se află primii 20 membri PE cu cea mai mare influenţă politică

Cercetarea măsoară influența europarlamentarilor luând în calcul o serie de criterii grupate în următoarele categorii: poziții de conducere formale și informale, activitatea legislativă efectivă, rețeaua politică, apartenența la comisii și comportamentul de vot.

Aflat la al patrulea mandat, europarlamentarul este membru al Conferinței președinților de comisie, având în vedere că deține funcția de președinte al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie, poziție din care a reușit să influențeze legislația în domeniul energiei.

Mai mult, Cristian Bușoi a avut o contribuție considerabilă asupra normelor din acest domeniu și ca urmare a rolului său de raportor al Parlamentului European pentru ”Fondul de cercetare pentru cărbune și oțel”, dar și din prisma poziției de raportor alternativ pentru ”Revizuirea rezervei pentru stabilitatea pieței aferentă comercializării certificatelor de emisii (EU ETS)”.

Citeste si Cristian Bușoi: Am discutat cu premierul Coreei de Sud despre oportunitatea de colaborare între România și Coreea în domeniul nuclear, al bateriilor și de captare a carbonului

Cu un scor de 61 de puncte, europarlamentarul, care a fost și responsabilul Parlamentului European pentru emblematicul program de sănătate al UE, se află și în acest an printre primii 20 ”cei mai influenți eurodeputați” din Parlamentul European în ”MEP Influence Index 2022: Top 100 most politically influential MEPs”, clasament realizat de EUMatrix.

România este reprezentată în Parlamentul European de 33 de eurodeputați. 14 dintre aceștia fac parte din grupul PPE, cel mai influent grup politic, 10 din S&D, 8 sunt membri ai grupului Renew Europe și un europarlamentar român face parte din grupul ECR.

Citeste si Cristian Bușoi: Solicit CE să propună urgent un sistem de reglementare a prețurilor, în funcție de fiecare tehnologie, care să funcționeze în toată Uniunea