Cristian Buşoi: Ideea cu cele 30 de miliarde credite de angajament, cea mai mare ţeapă pe care PSD o dă României

Cristian Buşoi, secretarul general interimar al PNL, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că „ideea” cu cele 30 de miliarde lei contractate de Guvernul Grindeanu pe credite de angajament este „cea mai mare ţeapă” pe care PSD o dă bugetului României după 1990, „un Bancorex” care este dat la liber „băieţilor deştepţi” social-democraţi.

16 mart. 2017, 14:48
Cristian Buşoi: Ideea cu cele 30 de miliarde credite de angajament, cea mai mare ţeapă pe care PSD o dă României

„Ideea cu cele 30 de miliarde de lei contractate de Guvern pe credite de angajament şi împărţite de domnul Dragnea cu mânuţa doamnei ministru Shhaideh este cea mai mare ţeapă pe care PSD o dă bugetului României şi României după 1990. Un Bancorex în toată regula care este dat la liber aleşilor şi băieţilor deştepţi din PSD”, a afirmat Cristian Buşoi, citat de News.ro.

El a mai spus că Guvernul PSD alocă autorităţilor locale 30 de miliarde de lei „pe criterii complet necunoscute”.

„În cel mai crunt dispreţ public, în ciuda protestelor celor din opoziţie, în ciuda multor semne de întrebare ridicate nu doar de presă, dar şi de foarte mulţi analişti economici, Guvernul PSD alocă autorităţilor locale 30 de miliarde de lei pe criterii complet necunoscute în condiţiile în care termenul de depunere a acestor proiecte se încheie fix în două zile, mâine, 16 martie. Aşa-zisa depunere de proiecte fără să fi fost făcute public nici priorităţile, nici criteriile, nici termenele de evaluare duce cu gândul că cele 30 miliarde lei vor fi împărţite pe criterii politice, adică, cea mai mare parte, va reveni aleşilor PSD”, a completat preşedintele PNL Bucureşti.

Cristian Buşoi a susţinut că Guvernul Grindeanu este obligat „de urgenţă” să facă procesul de alocare a celor 30 miliarde lei „cu totul şi cu totul transparent”.

„Pentru ca Guvernul PSD condus în acte de domnul Grindeanu, dar în realitate de domnul Dragnea, să evite suspiciunea că cele 30 miliarde credite de angajament nu este de fapt un alt matrapazlâc al PSD, Guvernul este obligat de urgenţă să facă acest proces cu totul şi cu totul transparent şi să dea condiţii egale pentru toată lumea”, a conchis liberalul. 

 

viewscnt