Cristian Cioacă, fostul soţ al Elodiei Ghinescu, şi-a anulat contestaţia în anulare şi rămâne după gratii

Cristian Cioacă, fostul polițist care a fost găsit vinovat de uciderea soției sale, a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul Elodiei Ghinescu.

03 nov. 2022, 18:52
Cristian Cioacă, fostul soţ al Elodiei Ghinescu, şi-a anulat contestaţia în anulare şi rămâne după gratii

Fostul poliţist Cristian Cioacă a anulat contestaţia făcută în dosarul în care a fost condamnat pentru spargerea mailului fostei soţii, motivând că a făcut acest gest din motive personale.

„Aceasta explică raționamentul pentru care Cioacă ar fi făcut contestația, vorbim despre o pedeapsă de 4 ani contopită la pedeapsa inițială, care dacă ar fi fost anulată pe motiv de prescriere i-ar fi permis lui Cristian Cioacă să fie eliberat condiționat”, spune Crina Radu, avocatul familiei Elodiei Ghinescu.

Cristian Cioacă execută pedeapsa în Penitenciarul Colibași, dar ar fi beneficiat de bilete de voie pe weekend pentru purtare bună și ar fi ieșit din penitenciar. Însă, ar putea executa doar 11 ani şi 9 luni din cauza comportamentului pe care l-a avut în închisoare și pentru că a lucrat și a participat diverse activităţi.

Avocata familiei Ghinescu a declarat în numeroase rânduri că fostul polițist s-ar bucura de un regim preferențial în închisoare

Citeşte şi: UPDATE: Adrian „Beleaua” Corduneanu şi soţia sa, „Diamantul Roz”, au fost eliberaţi sub control judiciar. Poliţia a găsit la percheziţii 2,2 kilograme de aur, arme şi sume impresionante de bani

”Are acolo un regim preferențial. Ar fi în cameră doar cu încă o persoană. Dintotdeauna a avut un regim preferențial. Știu că acolo e privit așa ca un VIP, poate pentru faptul că e din Pitești. Toate instituțiile care au fost implicate în situația lui Cristian Cioacă nu au fost obiective, și în privința copilului.”, a declarat Crina Radu, la Antena Stars.

Elodia Ghinescu, o avocată din Brașov, a dispărut în seara zilei de 29 august 2007. Cazul dispariției sale a fost puternic mediatizat în presă iar o anchetă amplă a fost deschisă pentru descoperirea criminalului. Abia în 2014, Cristian Cioacă, soțul ei, a fost condamant definitiv la 15 ani și 8 luni de închisoare, chiar dacă trupul femeii nu a fost găsit și nici arma crimei.

Citeşte şi: Elena Udrea rămâne cu condamnarea de șase ani de închisoare. ÎCCJ i-a respins ultima cale de atac împotriva condamnării din dosarul „Gala Bute”