Cristian Cioacă rămâne în arest. ICCJ a respins recursul

Fostul poliţist Cristian Cioacă, judecat pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, rămâne în arest, a decis, luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care i-a respins recursul faţă de prelungirea măsurii preventive.

21 oct. 2013, 18:36
Cristian Cioacă rămâne în arest. ICCJ a respins recursul

Decizia instanţei supreme este definitivă. Prelungirea arestului preventiv în cazul lui Cioacă a fost hotărâtă de Curte de Apel Piteşti şi atacată cu recurs de fostul poliţist, scrie Mediafax.

Cristian Cioacă a fost arestat preventiv în 5 decembrie 2012, fiind dus în arestul Poliţiei Bucureşti şi transferat la Penitenciarul Colibaşi pe 30 ianuarie, fiind trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru omor calificat şi profanare de morminte. El este acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.

Citeşte şi Un NOU SCANDAL în jurul lui Cristian Cioacă. Fostul poliţist are parte de un REGIM PREFERENŢIAL

Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie, la 21 de ani de închisoare pentru omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie, iar sentinţa instanţei de fond a fost atacată cu apel de toate părţile implicate, respectiv de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar şi de procurori.

Inculpatul a mai fost obligat, prin sentinţa Tribunalului Argeş, să plătească suma de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat şi echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată, iar familia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, în timp ce fratele Elodiei, Robert Ghinescu, va primi 50.000 de euro. Ulterior, pe 2 iulie, Tribunalul Argeş, a respins cererile părţilor civile Emilia şi Robert Ghinescu de schimbare a încadrării juridice în omor deosebit de grav şi cererea inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive.

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 1 noiembrie.

VEZI şi Cum arăta Elodia cu o săptămână înainte de dispariţie