Cristian Cioacă va avea de plătit despăgubiri în valoare de 320.000 de euro, dacă va fi găsit vinovat

Cristian Cioacă este bun de plată. Dacă decizia tribunalului Argeş, care l-a condamnat la 22 de ani de închisoare, va fi menţinută, fostul poliţist are de achitat suma uriaşă de peste 320.000 de euro. Numai familiei Elodiei, Cioacă trebuie să îi dea 250.000 de euro. Luni este din nou o zi de foc pentru Cristian Cioacă, vine din nou în faţa instanţei, la un nou termen al apelului.

10 ian. 2014, 13:40
Cristian Cioacă va avea de plătit despăgubiri în valoare de 320.000 de euro, dacă va fi găsit vinovat

Cristian Cioacă trebuie să plătească despăgubiri de nu mai puţin de 320.000 de euro, informează România TV. Acesta va trebui să plătească despăgubiri soacrei sale, mama Elodiei, fiului său Patrik, dar şi statului român.

Dacă după terminarea procesului acuzaţia de ucidere se va menţine, Cristian Cioacă va plăti nu numai cu libertatea, el va fi obligat de către instanţă la plata sumei de 250000 de euro către familia avocatei Elodia Ghinescu. O pensie de 880 de lei pe lună pentru fiul său până când acesta va împlini 18 ani. În plus, Cristian Cioacă va fi obligat să plătească cheltuielile de judecată în valoare de 135000 de lei.

Familia Elodiei crede că Cioacă a omorât-o pentru a-i moşteni averea. Avocata avea un apartament, o garsonieră, o maşină, mai multe bunuri şi bijuterii toate în valoare de aproximativ 5000000 de euro.

„O mare parte din bunuri le-a înstrăinat, dar la momentul când Elodia a fost omorâtă în cont se mai aflau 30000 de euro, mai era cabinetul de avocatură, încă două imobile, din care la unul deţineau o cotă, autoturismul şi multe alte bijuterii”, a spus avocata familiei Ghinescu.

Luni, Cristian Cioacă va ajunge din nou în faţa instanţei, pentru un nou termen al apelului. Fostul poliţist Cristian Cioacă a fost trimis după gratii la mai bine de 5 ani de la dispariţia Elodiei. El a fost condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea Elodiei şi se află în stare de arest de mai bine de un an.