Cristian Diaconescu pleacă din PMP: Voi candida ca independent la Preşedinţie VIDEO

Cristian Diaconescu a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că va candida ca independent la Preşedinţia României şi, în aceste condiţii, nu va mai fi membru al PMP. El a precizat totodată că va rămâne preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară, pe care a înfiinţat-o.

18 aug. 2014, 11:23
Cristian Diaconescu pleacă din PMP: Voi candida ca independent la Preşedinţie VIDEO

Cristian Diaconescu nu renunţă la cursa pentru Preşedinţia României, chiar dacă demisionează din Partidul Mişcarea Populară, condus de Elena Udrea.

„În urma cu o luna si jumatate, am primit cu onoare propunerea PMP de a fi candidatul acestei formatiuni la prezidentiale. Am luat foarte in serios acest demers, este o responsabilitate enorma candidatura la Presedintia Romaniei, tara confruntata cu probleme foarte serioase de natura interna dar mai ales de securitate internationala. (…) Am invatat foarte mult in cele 20 de judete in care am discutat cu oamenii, cu cei care intr-adevar pot arata unui politician cum e Romania reala, nu cea filtrata prin retorica politica sau televiziuni. În urma cu zece zile, cativa colegi din PMP au initiat un proces public avand drept scop schimbarea candidatului PMP. Nu am fost informat in legatura cu eventualele preocupari ale colegilor, nu au avut o discutie preliminara cu mine, am vazut din presa ca au intentia de a schimba candidatul. Vreau de la bun inceput sa le multumesc celor din PMP care m-au ajutat in campania desfasurata pana acum”, a declarat Cristian Diconescu, într-o conferinta de presă. 

Diaconescu a completat că nu cunoaşte dacă şeful statului îl sprijină în continuare, dar speră la acest lucru, în condiţiile în care anterior Traian Băsescu şi-a dat semnătura pentru susţinerea candidaturii sale. El a anunţat că va începe o nouă campanie de strângere de semnături pentru a intra în cursa electorală. 

Preşedintele FMP a susţinut că, în cadrul deplasările efectuate în ţară, niciunul dintre liderii locali ai PMP nu s-a plâns că strângerea de semnături pentru candidatura sa ar fi greoaie.

„Să spui că sunt 7.000 de semnături strânse pe toată ţara, când de fapt erau strânse 7.000 de semnături doar la Bacău…”, a menţionat Diaconescu.

Întrebat dacă a anunţat-o pe Elena Udrea cu privire la demersul său, Diaconescu a infirmat acest lucru. El a adăugat că şi-ar fi dorit o discuţie în interiorul partidului privind o eventuală candidatură a acesteia la Preşedinţia ţării.

Cristian Diaconescu a precizat că va prezenta în următoarele zile un proiect de ţară pe care îşi propune să-l promoveze ca prezidenţiabil.

Recent, Cristian Diaconescu a spus, într-un interviu pentru RFI, că a aflat de la televizor de nemultumirile unor colegi din teritoriu. „Legat de o serie de aspecte mentionate de o serie de colegi din teritoriu, eu am aflat de la televizor. Dar nu reactionez, pentru ca nu este normal intr-un partid politic sa ai o astfel de atitudine, mai ales intr-o campanie electorala. S-au spus si lucruri neadevarate si am cerut Partidului Miscarea Populara sa sanctioneze sau sa limiteze o astfel de exprimare. Pentru oricine are experienta intr-un partid fiind o problema extrem de delicata. Dar situatia a continuat. Tocmai de aceea lucrurile trebuie transate cat se poate de repede in favoarea tuturor”.