Cristian Dide este apărat de susţinători, care au aruncat făină în faţa sediului DIICOT, după ce liderul Rezist a fost reţinut pentru trafic de cannabis VIDEO

Protestatarul Cristian Dide este vizat într-un dosar de trafic de droguri de risc, la domiciliul său având loc luni percheziţii, susţin surse judiciare, Dide fiind reţinut pentru 24 de ore şi urmând să apară marţi în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi.

23 nov. 2021, 10:50
Cristian Dide este apărat de susţinători, care au aruncat făină în faţa sediului DIICOT, după ce liderul Rezist a fost reţinut pentru trafic de cannabis VIDEO

Cristian Dide este acuzat că ar fi cumpărat canabis din ţară şi din străinătate, pe care l-ar fi trimis apoi la DIICOT, sub formă de protest, susţin avocatul şi apropiaţii protestatarului #Rezist.

Avocatul activistului susţine că ancheta ar fi fost deschisă la începutul anului, după ce Cristian Dide ar fi sesizat DIICOT. El s-ar fi autodenunţat, arătând cât de uşor poate cumpăra canabis online. Le-a trimis coletele procurorilor şi asta l-a transformat în suspect de trafic.

„După acel autodenunţ în care a informat DIICOT-ul că achiziţionează produse cu conţinut de THC; mai departe, după ce el a achiziţionat aceste produse, el le-a şi trimis DIICOT, la mai multe structuri din ţară şi le-a solicitat să efectueze acte de urmărire penală. Acţiunea lui este o acţiune de protest, în mod evident”, a transmis avocatul lui Cristian Dide.

Susținătorii lui Cristian Dide ripostează dur după ce acesta a fost reținut pentru că a trimis un colet cu droguri la DIICOT. Astăzi, susținătorii săi au umiilit din nou DIICOT și au protestat în fața sediului, acolo unde au împrăștiat făină, anunță România TV.

DIICOT a transmis luni dimineaţă că au avut loc nouă percheziţii domiciliare, în Ilfov şi Călăraşi şi în Bucureşti, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane fizice suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc. De asemenea, conform DIICOT, o persoană a procurat din afara ţării, dar şi de pe teritoriul României, cantităţi de cannabis, pe care le-a deţinut şi distribuit prin intermediul unor societăţi de curierat, iar o parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete, către DIICOT, structura centrală şi căgtre Serviciul teritorial Iaşi.

Citeşte şi: Lidia Buble, trimisă în judecată pentru dare de mită. Vedeta a încercat să le dea bani polițiștilor pentru a scăpa de etilotest!


loading...
Partenerii noștri