Cristian Ghinea ameninţă cu ieşirea USR PLUS de la guvernare. „Dacă se pune problema unui schimb de ministere, plecăm”

Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, le-a transmis un mesaj "clar şi răspicat" partenerilor liberali din coaliţia de guvernare. În cazul în care se va pune problema unui schimb de ministere după alegerile interne din PNL, USR PLUS ia în calcul să se retragă de la guvernare şi să intre în Opoziţie.

23 iul. 2021, 18:22
Cristian Ghinea ameninţă cu ieşirea USR PLUS de la guvernare. „Dacă se pune problema unui schimb de ministere, plecăm”

Cristian Ghinea a dat de înţeles că Guvernul nu este în pericol să cadă deocamdată, însă coaliţia de guvernare nu reușește să funcționeze așa cum își doresc cei din USR PLUS până când nu se va termina „jocul muzical de la Congresul PNL”.

„Mesajul meu este foarte clar şi răspicat: indiferent cine câştigă alegerile interne din PNL, nu se pune problema de o schimbare a portofoliilor după Congresul PNL. Dacă se pune problema aceasta, atunci plecăm. (…) Avem foarte multe proiecte începute, avem 40 de angajamente de guvernare USR PLUS, din care unele au fost deja îndeplinite (…). Nu este acceptabil să stăm să primim toată ziua bobârnace”, a declarat Cristian Ghinea, într-o conferinţă de presă, la Timișoara.

Cristian Ghinea ameninţă cu ieşirea USR PLUS de la guvernare. „Toată lumea aşteaptă să se termine jocul muzical de la Congresul PNL”

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a dat de înţeles că Guvernul nu reuşeşte să facă „reformele agreate în programul de guvernare” aşa cum ar vrea USR PLUS şi dă vina pe alegerile interne din PNL.

„Guvernul nu este în pericol să cadă. Vorbim despre un Guvern care nu reuşeşte să facă reformele aşa cum am vrea noi, USR PLUS, reforme agreate în programul de guvernare. De ce nu reuşeşte? Pentru că toată lumea aşteaptă să se termine jocul muzical de la Congresul PNL. După aceea vom şti cine este şeful PNL şi cu cine poţi sta de vorbă în partea cealaltă”, a afirmat Cristian Ghinea, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Cristian Ghinea continuă scandalul cu Rareş Bogdan privind PNRR. „A făcut această măgărie. Tendinţa era de explozie pe pereţi”

Mai mult, Ghinea a precizat că în 28 august va avea loc o primă discuţie despre „ce vom face mai departe” în Coaliţie.

„Este destul de enervant că în campania internă din PNL suntem folosiţi noi ca sac de box, noi, miniştrii USR PLUS mai ales. Asta trebuie să înceteze pentru că nu face decât să erodeze încrederea în parteneri şi e nevoie în coaliţie de încredere. Apoi, se tot vântură ideea că e ca în jocul ăla cu scaunele muzicale, că se plimbă unii, se aşează şi rămân oamenii pe afară, că se redistribuie ministerele ca un fel de… E o tâmpenie.

Înţeleg că sunt unii supăraţi de prin PNL, nu ne-au dat ministerele lor. Ministerele nu sunt ale PNL, ministerele se distribuie pe o formulă rezultată din alegeri. USR PLUS a avut 15 la sută în alegeri, asta este ponderea noastră în coaliţie, înţelegem că PNL a trecut de la un guvern monocolor la un guvern de coaliţie, dar nu e ca şi când s-au dat de pomană ministere. S-au dat pe nişte procente electorale. Dacă nu mai convine această distribuţie, noi putem trece în opoziţie. Dacă. Nu zic. Dar să tot fim, aşa, ameninţaţi în discuţiile din PNL că poate îi luăm lui ăsta ministerul ăsta, poate îi luăm lui Drulă ministerul… Ministerul lui Drulă acum performează, efectiv au ajuns la 280 la sută rată de absorbţie pe infrastructură şi la jumătatea anului au consumat toţi banii de la buget. Acesta este gradul de performanţă al lui Drulă. De ce se pune în discuţie să se ia ministerul ăsta de la Drulă?”, a precizat Cristian Ghinea.

Citeşte şi: Cristian Ghinea: Este destul de enervant că în campania internă din PNL suntem folosiţi noi ca sac de box