Cristian Ghinea aruncă bomba. Ce se petrece, de fapt, la vârful PNL: Rareș Bogdan nu e luat foarte în serios în PNL. Orban avea ordin să ia Apărarea, Externele și Internele

Cristian Ghinea, fost ministru USRPLUS al Fondurilor Europene, face o serie de declarații surprinzătoare în ceea ce privește negocierile din coaliția cu PNL și UDMR.

14 sept. 2021, 21:37
Cristian Ghinea aruncă bomba. Ce se petrece, de fapt, la vârful PNL: Rareș Bogdan nu e luat foarte în serios în PNL. Orban avea ordin să ia Apărarea, Externele și Internele

Cristian Ghinea aruncă bomba. Ministrul demis vorbește și la declarațiile lui Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, despre eventuale renegocieri prin care USRPLUS să nu mai primească ministerele transporturilor și fondurilor europene.

Cristian Ghinea aruncă bomba. Ce se petrece, de fapt, la vârful PNL

Într-un interviu la Europa FM, Ghinea a afirmat că varianta Cîțu – premier după congresul PNL, în urma unor noi discuții, este foarte puțin probabilă, însă nu a exclus-o total. Fostul ministru a comentat și variantele de premieri din partea PNL: Lucian Bode sau Iulian Dumitrescu.

„Din moment ce poziția oficială a partidului este că acceptăm un alt prim-ministru din PNL, în afară din PNL… Ar fi prea mult să mă apuc eu acum să dau note la prim-miniștri din PNL. Dacă PNL vine cu aceste formule, da, nu văd de ce nu. Am lucrat cu domnul Bode în Guvern și cu domnul Dumitrescu puțin pe la coaliție, dar nu îl cunosc foarte bine.

Am discutat cu un ministru liberal și mi-a spus o chestie: ‘Băi, dar de ce îl bagi pe ăsta în seamă? Noi îl ignorăm.’ Noi, adică PNL. Domnul Rareș Bogdan pare că vorbește așa, dar nu e luat foarte în serios. E un exercițiu de pupat mușchii în oglindă. Ministerele nu sunt ale PNL sau ale domnului Rareș Bogdan să le dea. Ministerele sunt ale unui guvern de coaliție. PNL nu a câștigat alegerile. PNL a câștigat 25%, USR a câștigat 15%. Pe această bază, trebuie să negociem ca niște oameni politici maturi, să vedem ce iese de acolo.

Se face o listă cu ce e pe masă. Fiecare are o formulă de tragere. Primul alege PNL, al doilea USR PLUS, al treilea tot PNL, al patrulea USR PLUS, apoi PNL, apoi UDMR. Eram la Vila Lac și discutam. Am pus pe masă. A venit domnul Orban și a zis ‘Aoleu, nu putem să tragem, că eu am ordin că trebuie musai să iau Apărare, Externe și Interne.’ După care a zis ‘Stai că trebuie să iau și Finanțe’. Nu poți să discuți așa, să spui că USR nu are voie la Externe sau la Interne. Suntem adulți. A zis că facem o negociere mai complicată. Nu vă închipuiți că a fost mare bătaie pe ministerul fondurilor. Obiectivele noastre au fost Dezvoltarea, Justiție și Sănătate. Dezvoltarea a luat-o UDMR.

Dacă domnul Rareș Bogdan nu ne face onoarea de a ne da Ministerul Fondurilor, putem să luăm Ministerul de Finanțe sau Ministerul de Interne. Justiția este pare din mandatul nostru hardcore. În acest moment, Stelian Ion este propunerea noastră pentru Ministerul Justiției”, a declarat Ghinea.

Citește și: Cristian Ghinea vorbeşte despre ultima zi de guvernare. Dezvăluiri-bombă din ședința de coaliţie: Mă simt ca în filmele alea în care trebuie să meșterești la o bombă!