Cristian Ghinea: „Oamenii vor ști exact când și cum le vor crește pensiile. Nu mai stăm la pixul lui Dragnea”

Cristian Ghinea a declarat că pregătește un sistem predictibil de creștere a pensiilor, care să nu falimenteze bugetul României.

01 iun. 2021, 16:18
Cristian Ghinea: „Oamenii vor ști exact când și cum le vor crește pensiile. Nu mai stăm la pixul lui Dragnea”

Cristian Ghinea, Ministrul Fondurilor Europene, a afirmat că oficialii europeni analizează capitolul despre creșterea pensiilor, din Planul Național de Redresare și Reziliență. Ghinea a precizat că are în vedere un sistem de creștere a pensiilor predictibil, astfel încât cei în vârstă să știe exact când și cum vor crește pensiile.

„Ce avem acum în PNRR-ul trimis ieri este că vom avea o formulă predictibilă de indexare a pensiilor, astfel încât pensionarii să știe foarte clar când și cum le crește pensia. Deci, nu mai stăm la pixul lui Dragnea, la pixul lui Teodorovici, la diverse pixuri, că vor unii din guvern să câștige simpatie electorală”, a declarat Ghinea pentru Digi24.

Cristian Ghinea: „Creșterea vârstei de pensionare este o chestiune  voluntară”

Ministrul Fondurilor Europene s-a exprimat și cu privire la pensiile speciale pe care le consideră „o rușine”. De asemenea, Ghinea a mai menționat că creșterea vârstei de pensionare este o chestiune voluntară.

„La fel, pensiile speciale, care sunt o rușine dacă mă întrebați pe mine. Trebuie puse pe bază de contributivitate și la asta ne-am angajat. În ce privește mult discutata speranța de viață și creșterea vârstei de pensionare, este o posibilitate voluntară pe care românii o vor avea la dispoziție. Nu e obligatoriu, e doar pe bază voluntară. Și este, de fapt, o posibilitate de a-și prelungi, cei care doresc să rămână. Asta e ce avem acum. Urmează negocierile și evaluarea. Vom vedea”, a explicat ministrul.

Ghinea și-a exprimat dorința de a elimina posibilitatea ieșirii la pensie sub vârsta de 50 de ani, în cazul persoanelor care nu suferă de vreo afecțiune.

„Sper că am ajuns la momentul în care să terminăm cu aceste pensionări anticipate, sunt oameni care mai pot munci și ies foarte devreme și cred că nu e bine pentru nimeni. Mai e această modă de a ieși cu ultimul salariu și avem situații aberante în poliție, magistratură. Trebuie să închidem aceste portițe pe care cred că și cei din domeniile acelea le recunosc ca atare”, a adăugat el pentru Digi24.


loading...
Partenerii noștri