Cristian Ghinea, noi acuze: Cu firmele IT este o formă de captură a statului mult mai gravă decât frauda la achiziţii

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a spus, referitor la firmele IT care au câştigat licitaţii, că este o formă de captură a statului mult mai gravă decât fraudele la achiziţii, deoarece au fost inventate nevoi false pentru contracte care nu sunt executate. Ministrul Fondurilor Europene arată din nou spre Sebastian Ghiţă.

21 aug. 2016, 14:02
Cristian Ghinea, noi acuze: Cu firmele IT este o formă de captură a statului mult mai gravă decât frauda la achiziţii

„Nu este vorba de o simplă fraudă la achiziţii, ăştia sunt ca termitele. (…) Când inventezi nevoi, când efectiv nu-ţi pasă de ce se întâmplă, ce laşi în urmă, ci doar inventezi nevoi false ca să iei nişte contracte pe care evident că nu le execuţi, că nu sunt utile statului, asta este o formă de captură a statului mult mai gravă decât simpla fraudă la achiziţii”, a declarat duminică, ministrul la Digi24, potrivit lui Mediafax.

„Sunt sisteme IT care n-ar fi trebuit să existe. (…) Vorbim de un sistem mult mai pervers, care a fost creat special de deputatul Sebastian Ghiţă, în care se inventează nevoi absolut fictive ale instituţiilor doar pentru a se putea toca bani pe aceste sisteme IT, acesta este cazul pe care l-am trimis la DNA în prima săptămână de mandat”, a spus Ghinea.

Ministrul a spus că pe partea de deşeuri trebuie terminat până la finalul anului Planul naţional de gestionare a deşeurilor, dar că a fost semant în aprilie contractul cu consultantul pentru că a fost o achiziţie cu probleme.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă: Ţara arde, absorbţia e ZERO, iar Cristian Ghinea a plecat în concediu