Cristian Onețiu intervine în scandalul „multinaționalelor-ZERO”: „Fură șansa românilor de a dezvolta propriile corporații, în loc să fie slugi la alții!”

Antreprenorii români iau atitudine, pe fondul scandalului legat de „Ordonanța Austerității" și a neimpozitării multinaționalelor. Cristian Onețiu a ieșit cu declarații dure. 

15 aug. 2023, 22:24
Cristian Onețiu intervine în scandalul „multinaționalelor-ZERO”: „Fură șansa românilor de a dezvolta propriile corporații, în loc să fie slugi la alții!”

Fostul jurat de la „Imperiul Leilor” susține că Guvernul României nu a acordat în cei 34 de ani de la Revoluție suficiente șanse antreprenorilor din țara noastră, pentru a prospera în business.

Decidenții politici s-au gândit mai mult la „stăpâni”, decât la conaționali, susține afaceristul din TOP Forbes.

„Am fost întrebat într-un interviu:

– Cât de mult urâți multinaționalele?
România nu a putut să creeze o pătură antreprenorială mare, majoră care să se extindă peste tot.

Și atunci, relația mea cu corporațiile, pe de o parte e că am gustat gustul ăsta 4 ani de zile de armată… Am un gust amar pentru că trebuie să asculți pe cineva care de obicei este peste tine și nu neapărat e mai bun decât tine.

Și doi, am amărăciunea asta că, de multe ori fură șansa asta a românilor să dezvolte ei corporații de aici și nu să fie slugi la alții!”, a notat Cristian Onețiu, pe Facebook.

Cristian Onețiu acuză Guvernul că tratează cu lipsă de respect companiile românești, în raport cu cele străine: „Uită-te la declarațiile pe care le au anumite corporații și beneficiile pe care le semnează statul cu ei!”

De asemenea, într-o discuție cu George Buhnici, Cristian Onețiu a acuzat Guvernul că favorizează concurența neloială, deci tratează cu dispreț companiile românești.

„Apropo de concurența neloială, așa cum și corporația care vine și nu plătește taxe își permite să plătească cu 50% mai mult un angajat și noi, ca și antreprenori locali, nu mai putem să-i angajăm, pentru că noi trebuie să plătim taxe pentru ei.

Uită-te la declarațiile pe care le au anumite corporații și beneficiile pe care le semnează statul cu ei! – ‘Vino doar aici, că eu îți dau beneficiile astea! Beneficiile respective ți le dau și au un avantaj competitiv în piața forței de muncă’.

Deci tu dacă nu-mi plătești mie ca stat anumite taxe, dar cel care e aici local trebuie să mi le plătească, e clar că tu ai bugetul ăla pentru a a plăti mai bine oamenii, furnizorii and ‘so on’ și atunci, cu cine vrea să lucreze angajatul, cu mine sau cu tin? Cu tine!”.