Cristian Pomohaci, căutat de mascaţi. S-a jucat cu cine nu trebuia

Fostul preot Cristian Pomohaci este căutat de poliţie, pentru a fi dus, sub escortă, în faţa judecătorilor, într-un dosar în care ar putea primi ani grei de puşcărie.

18 iun. 2019, 07:08
Cristian Pomohaci, căutat de mascaţi. S-a jucat cu cine nu trebuia

Într-o încercare disperată de a amâna momentul condamnării în dosarul în care deja şi-a recunoscut faptele, fostul preot Cristian Pomohaci a cerut de două ori amânarea, invocând diferite motive, iar după ce judecătorii i-au aprobat solicitările, le-a râs în nas, ignorând citaţiile acestora, scrie spynews.ro.

Astfel, după ce au fost luaţi la mişto de fostul popă, care nu s-a mai prezentat la proces de jumătate de an, magistraţii de la Tribunalul Mureş au solicitat „mascaţilor” să descindă în „bârlogul” lui Pomohaci şi să-l aducă la bară cu forţa.

Citeşte şi Scandal sexual la Hollywood. O celebră actriţă racola femei pentru o sectă sexuală FOTO

„Acordă un nou termen de judecată. Recitarea inculpatului cu mandat de aducere cu executare în fapt potrivit art. 265 alin. 1 Cod Procedură Penală de la adresa indicată. Stabileşte următorul termen de judecată la data de 20 septembrie 2019, doamna avocat neformulând obiecţiuni cu privire la termenul şi ora stabilită. Acordă termen în cunoştinţă inculpatului prin apărător ales potrivit art. 353 alin. 2 Cod Procedură Penală”, au decis judecătorii.

Anterior acestui episod, judecătorii au suspectat că Pomohaci s-ar folosi de documente medicale false pentru a fenta legea, aşa că au solicitat Spitalului Braşov să explice care este adevărul: „Dispune emiterea unei adrese către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov pentru a comunica la dosarul cauzei dacă inculpatul Pomohaci Cristian Dorin a fost sau este internat la această unitate medicală, în caz afirmativ în ce perioadă s-a aflat internat şi sub supravegherea cărui medic s-a aflat, precum şi scopul internării”.

Dosarul în care Pomohaci este judecat acum se referă la mai multe fapte de evaziune fiscală, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproape 700.000 de lei. În urmă cu un an, Parchetul General a anunţat că a început urmărirea penală în cazul fostului preot Cristian Pomohaci pentru evaziune fiscală în formă continuată, iar dosarul a ajuns în scurt timp pe masa judecătorilor, fiindcă Pomohaci a recunoscut faptele, sperând la o pedeapsă mai blândă.

„În perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, a declarat la organul fiscal teritorial venituri obținute din cedarea folosinței bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obținute în realitate. În mod concret, suma nedeclarată de suspectul Pomohaci Cristian-Dorin este de 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă cedării folosinței a 11 bunuri imobile deținute. Aceasta a avut drept consecință prejudicierea bugetului general consolidat al statului cu suma totală de 136.572 lei, din care 114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar 21.885 lei contribuția la asigurările sociale”, era menţionat în comunicatul Ministerului Public.