Piedone se întoarce! Are dreptul să își reia mandatul la Primăria Sectorului 5: „M-am întors. I’ll be back! Dumnezeu e mare. O să mă rog de judecător până nu o să ajungă în pantaloni scurți”

Cristian Popescu Piedone își poate relua mandatul de primar al Sectorului 5, funcție în care a fost ales în 2020 și pe care a pierdut-o în urma condamnării în dosarul Colectiv.

21 iun. 2023, 15:21
Piedone se întoarce! Are dreptul să își reia mandatul la Primăria Sectorului 5: „M-am întors. I’ll be back! Dumnezeu e mare. O să mă rog de judecător până nu o să ajungă în pantaloni scurți”
Un nou dosar pentru Cristian Popescu Piedone. Fostul primar al Sectorului 5 are din nou probleme cu legea

UPDATE: Cristian Popescu Piedone a părăsit închisoarea. El a fost îmbrățișat de fiul său, la eliberare. Este înconjurat de oameni care strigă ”libertate!”.

Cu siguranță, da. Dacă n-au făcut alegeri, scaunul e liber, trebuie să mă întorc” a spus Cristian Popescu Piedone, la eliberare, întrebat dacă se întoarce în funcția de primar al Sectorului 5. ”Până la Înalta Curte, n-am avut parte decât de culoare, comenzi, scheleți în dulap, dar iată, astăzi, justiția, prin ÎCCJ… există o speranță în România pentru dreptate” a spus edilul. ”Nu voi cere despăgubiri morale, pentru că voi câștiga, n-am nevoie. Voi fi repus în funcție, îmi voi duce sectorul până la capăt. A mă bate cu trecutul, îmi ard prezentul. Nu am nici vârsta necesară” a continuat el. A spus că-n închisoare s-a eliberat, nu s-a încarcerat. ”Condițiile din închisoare sunt cu bun simț, dacă ai bun simț. Am ieșit la muncă, am cosit, le-am făcut pe toate. Mi-am luat recompense, m-am dus la cursuri, dar ce cursuri n-am făcut” a spus el despre condițiile din închisoare.

„Sincer, îmi piedusem speranța. Doar Dumnezeu mi-a mai rămas. Există speranță pentru România pentru dreptate. Din păcate, am răspuns pentru altcineva”, a spus Cristian Popescu Piedone.

Întrebat ce le spune rudelor celor decedați la Colectiv, Piedone a spus: „Dacă copiii mei erau în acea seară acolo și mureau, spuneam în continuare că sunt nevinovat. Ce s-a schimbat până azi? Zero. Nu aveam ce să previn. Credeți că eu m-am dus să-i măsor? Dacă tu bagi la tine în casă 100 de inși vine primarul să te controleze?”.

Cristian Popescu Piedone a avut un mesaj pentru judecătorul din dosarul Colectiv.
„M-am întors. I’ll be back! Dumnezeu e mare. Să ai credință. Și în special e un semnal pentru justiție. Și pentru toți acei acoperiți, cu scheleți în dulap. Vreau să-i transmit multă sănătate judecătorului Mihai Bălănescu: o să mă rog de el până nu o să ajungă în pantaloni scurți”, a spus Piedone, la ieșirea din închisoare.

Prefectura București a anunțat miercuri că fostul primar Cristian Popescu Piedone are dreptul să își reia mandatul la Primăria Sectorului 5 după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat sentința primită de acesta.

Citește și: Cristian Popescu Piedone, mesaj viral din închisoare: „Un an distrus de gânduri negre și de vise urâte… Un an fără zâmbete, fără bucurii, un an de când mi-au pus cătuşe”

”Referitor la decizia luată astăzi de Înalta Curte de Casație și Justiție, în ce îl privește pe domnul Cristian Popescu Piedone, prin care a fost desființată condamnarea de la Curtea de Apel București, aceasta înseamnă, mai exact, că domnul Piedone are dreptul să își reia mandatul, fără nicio restricție legală. Condamnarea, respectiv temeiul încetării mandatului de primar al domniei sale, de la acel moment, a fost desființată, iar toate efectele condamnării sunt desființate retroactiv.

Hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă, executorie și opozabilă tuturor, nici prefectul, nici consiliul local neavând opțiunea nerespectării ei.

Așadar, după comunicarea oficială a dispozitivului sentinței, voi emite ordinul de prefect de repunere în funcție”, a transmis Prefectura Capitalei într-un comunicat de presă.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone va fi eliberat, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis recursul în casație în dosarul Colectiv. Decizia este definitivă.