Cristian Popescu Piedone se retrage din funcţia de consilier local

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anunţat, pe Facebook, că se retrage din funcţia de Consilier Local proaspăt câştigată, pe listele PPUSL, afirmând că cei trei consilieri pe care îi are formaţiunea nu sunt suficienţi "pentru a influenţa lucrurile", dar vrea să rămână implicat în problemele sectorului.

12 iun. 2016, 07:51
Cristian Popescu Piedone se retrage din funcţia de consilier local

„Nu imi pare rau pentru ca am muncit, aproape 8 ani de zile, peste 10 ore pe zi. Nu imi pare rau ca am gasit un sector distrus de fostii primari, pe care l-am refacut, si cu ajutorul vostru, din temelii. Nu imi pare rau ca am capatat o experienta extraordinara pe care voi continua sa o pun in slujba oamenilor. Imi pare rau doar ca nu am putut sa va reprezint in continuare, asa cum si voi doreati. Raman insa un primar neinvins de nimeni prin vot. Scorul obţinut de lista pentru Consiliul Local PPUSL îl consider a fi unul bun, însă nu suficient. Din păcate, numărul consilierilor PPUSL care vor intra în Consiliul Local nu este suficient pentru a influenţa lucrurile. De aceea am decis să mă retrag, iar locul meu va fi luat de tineri. Pentru că am promovat tineri pe listă, tineri despre care ştiu că au viitorul în faţă şi doresc să facă ceva pentru cetăţeni”, scrie Piedone.

Fostul primar afirmă că vrea să continue să „construiască ceva în politică”, însă temporar va face o pauză. „Pentru mine va urma o perioadă în care mă voi dedica familiei. Dar voi continua, ca orice cetăţean, să fiu implicat în problemele sectorului. Voi atrage atenţia de fiecare dată asupra eventualelor derapaje ale noii conduceri a primăriei. Pentru acest lucru nu am nevoie de o funcţie în Consiliul Local. Vocea mea rămâne puternică şi ştiu că, oriunde mă voi afla, voi fi ascultat”, spune el.

Piedone îi urează succes noului primar al Sectorului 4, afirmând că este un om ambiţios, carea „vrea să demonstreze că se poate administraţie în Sectorul 4 şi fără Piedone”.

Fostul primar mai spune că vrea în continuare să îşi dovedească nevinovăţia în dosarul în care este cercetat. „Nu in ultimul rand, va asigur ca ma voi lupta sa imi demonstrez nevinovatia. Pana la urma adevarul va iesi la iveala. Am incredere ca justitia va lua decizia corecta. Îmi cer scuze faţă de aceia care s-au simţit lezaţi de candidatura mea, însă mereu am spus că acesta este un drept câştigat în Decembrie 1989, care trebuie respectat”, conchide el.

Tribunalul Bucureşti a respins, în luna aprilie, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la funcţia de primar al Sectorului 4, dar au permis, după mai multe contestaţii făcute de el, să candideze pe listele pentru Consiliul Local.

PPUSL, formaţiunea din partea căreia a candidat Piedone, a obţinut în Sectorul 4 aproape 10% din voturi, câştigând trei mandate de consilieri locali.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4 la data faptelor, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit, prin care a vătămat interesele legitime ale unor persoane fizice şi ale Sectorului 4, în dosarul privind autorizarea clubului Colectiv.