Cristian Preda: Am fost singurul care a considerat că Udrea trebuie demisă, ceilalţi i-au pus coroniţă

Vicepreşedintele PMP Cristian Preda a declarat marţi, după şedinţa Colegiului Naţional al partidului în care Elena Udrea a fost desemnată candidatul PMP la prezidenţiale, că el a fost singurul care a votat împotrivă şi a considerat că aceasta 'trebuie demisă', transmite Agerpres.

19 aug. 2014, 12:32
Cristian Preda: Am fost singurul care a considerat că Udrea trebuie demisă, ceilalţi i-au pus coroniţă

‘Am fost singurul care am considerat că ea (n.r. – Elena Udrea) trebuie să fie demisă, ceilalţi au considerat că, dimpotrivă, trebuie să-i pună o coroniţă şi să o pună şi prezidenţiabil. Iarăşi, am fost împotriva acestei candidaturi’, a susţinut Preda.

Acesta şi-a motivat gestul prin faptul că ‘este o greşeală gravă ca în termen de o săptămână să distrugi o candidatură care era deja fixată, era angajată, s-au strâns semnături’.

‘În plus, s-a produs şi o nefericită ruptură între PMP şi Fundaţia Mişcarea Populară, încât acum suntem în situaţia în care Mişcarea Populară are doi candidaţi: Diaconescu şi Udrea. Nimeni nu înţelege nimic din această desfăşurare de forţe şi eu am fost, din păcate, singurul de această părere’, a precizat Preda.

Pe de altă parte, Cristian Preda a spus că ar regreta foarte mult ca în urma acestei campanii electorale preşedintele Traian Băsescu ‘să iasă şifonat’, întrucât partidul i-a cerut sprijinul pentru Cristian Diaconescu, iar acum, acelaşi partid ‘schimbă fără un motiv serios candidatul pe care îl susţine şi îl pune pe preşedinte într-o situaţie delicată’.

Totodată, Preda a spus că nu intenţionează să-şi dea demisia din partid sau din funcţia pe care o ocupă, aceea de vicepreşedinte.