Cristian Preda: Demersul lui Tăriceanu e RIDICOL. Declaraţia privind demisia preşedintelui are valoare zero

Cristian Preda, vicepreşedintele PMP, consideră că o declaraţie a Parlamentului prin care i s-ar cere demisia preşedintelui Traian Băsescu ar avea valoare zero. Preda spune că demersul şefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este "ridicol" şi acuză coaliţia de guvernare că "procedează ca ruşii în Ucraina".

24 iun. 2014, 08:12
Cristian Preda: Demersul lui Tăriceanu e RIDICOL. Declaraţia privind demisia preşedintelui are valoare zero

Cristian Preda a declarat la RFI că „intenţia lui Călin Popescu Tăriceanu de a pune în faţa Camerelor o declaraţie e ridicolă”.

„Dacă şeful statului a făcut ceva în neregulă, dacă în raport cu Constituţia, cu felul în care trebuie să-şi exercite mandatul e ceva în neregulă, atunci Parlamentul ar fi trebuit să acţioneze la a treia suspendare. E absolut strigător la cer faptul că tocmai cei care nu respectă justiţia îi cer lui Traian Băsescu să demisioneze. Aici nu-i doar făţărnicie, dar vorbim despre o majoritate care a refuzat sistematic să ridice imunitatea deputaţilor pentru care se începuse urmărirea penală, deci sunt oameni care dispreţuiesc profund justiţia şi care atunci când un alt actor politic, în speţă preşedintele, respectă justiţia, îi cer acestuia să demisioneze”, a spus vicepreşedintele PMP.

Băsescu: NU-mi dau DEMISIA. Voi duce mandatul până în ultima zi. Îmi cer SCUZE pentru arestarea fratelui meu

Cristian Preda a criticat puterea actuală, spunând că în cazul Relu Fenechiu a procedat diferit.

Coaliţia asta, USD, cum îşi spun acum, procedează cam ca ruşii în Ucraina, adică nu noi uneltim, noi rezolvăm! Aşa zic şi ruşii acolo. Dacă ne uităm bine cine unelteşte toată această bălmăjeală a instituţiilor, îi vedem că sunt mai mult pesedişti: Abraham a fost secretar de stat al lui Adrian Năstase, cel care e în puşcărie pentru corupţie, Bercea Mondial ăsta despre care discutăm e membru PSD, nu mai vorbesc de ceilalţi actori”, a arătat Preda.

Liderul PMP a mai spus că declaraţia Parlamentului prin care i s-ar cere demisia preşedintelui Traian Băsescu „are valoare zero”, dar „aici e toată ambiguitatea demersului, pentru că e un demers mai degrabă de propagandă politică”.

Parlamentul va cere DEMISIA lui Traian Băsescu. Plenul reunit al celor două Camere se va reuni miercuri