Cristian Preda: Marin Anton să demisioneze din Partidul Mişcarea Populară şi din Parlament

Europarlamentarul Cristian Preda îi cere deputatului Marin Anton, declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), să părăsească Partidul Mişcarea Populară (PMP), dar şi să demisioneze din Parlament, transmite Agerpres.

13 aug. 2014, 16:17
Cristian Preda: Marin Anton să demisioneze din Partidul Mişcarea Populară şi din Parlament

”L-au criticat mulţi pornind doar de la suspiciuni. Am promis că, dacă apare ceva concret, voi fi primul care-i va cere să părăsească partidul. Mă ţin de cuvânt: după ce ANI l-a declarat incompatibil, Marin Anton trebuie să plece din PMP”, scrie Preda, miercuri, pe Facebook.

De asemenea, într-o postare pe blogul personal, Preda spune că deputatul PMP trebui să demisioneze şi din Parlament.

”Deputatul Marin Anton a fost declarat incompatibil de ANI. Va trebui să demisioneze din Parlament, dar şi din PMP. Nu cred că un partid nou îşi permite o altă atitudine”, mai scrie Preda.

ANI a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul deputatului Anton Marin, întrucât, în perioada 20 decembrie 2012 – 23 iulie 2013, a deţinut, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul ‘Anton D. Marin întreprindere individuală’.

Anton, vicepreşedinte al PMP, a anunţat miercuri că va ataca în instanţă decizia ANI, susţinând că este nejustificată şi o chestiune de interpretare a legii.

‘O să merg în justiţie şi o să-mi cer dreptatea, pentru că eu cred că am dreptate. Spun asta, pentru că eu nu am fost parlamentar înainte de 2012. Într-adevăr, întreprinderea individuală ‘Marin Anton’ funcţiona. Toate demersurile pentru lichidarea ei au durat destulă vreme, dar pot demonstra că, imediat ce am început mandatul de deputat, am început şi demersurile pentru lichidarea întreprinderii. Asta am spus şi la ANI când mi s-a cerut’, a declarat deputatul la sediul PMP.