Cristian Preda, PMP: La alegeri voi vota cu Monica Macovei. Fără domnia legii prosperitatea nu e posibilă

Europarlamentarul PMP Cristian Preda a declarat, pe pagina sa de Facebook, că va vota cu Monica Macovei, întrucât aceasta militează pentru păstrarea sprijinului politic faţă de instituțiile statului de drept, după atacurile la care au fost supuse de către USL și succesorii nefastei alianțe, Ponta și Tăriceanu.

03 oct. 2014, 08:56
Cristian Preda, PMP: La alegeri voi vota cu Monica Macovei. Fără domnia legii prosperitatea nu e posibilă

„La prezidențiale, voi vota cu Monica Macovei! Suntem colegi în Grupul de Dialog Social, am lucrat împreună, vreme de cinci ani, în Parlamentul European, ne-am aflat pe aceeași baricadă în PDL, atunci când eram în acel partid, azi dispărut. Faptul că, la alegerile europene din mai, am adoptat tactici diferite de reînnoire a mandatelor nu diminuează cu nimic solidaritatea noastră politică. Cu acel prilej, am criticat-o în câteva rânduri, în mod nedrept. Nu a răspuns cu aceeași monedă. Regret acele atacuri și retrag afirmațiile făcute, uneori, în pripă. Ideile susținute de Monica în pre-campania de acum reprezintă o abordare consistentă a mizei alegerilor pentru Cotroceni: e vorba despre păstrarea sprijinului politic pentru instituțiile statului de drept, după atacurile la care au fost supuse de către USL și succesorii nefastei alianțe, Ponta și Tăriceanu”, afirmă Cristian Preda.

Mai mult, el subliniază faptul că sprijinirea statului de drept este echivalentă cu necesitatea domnii legii, fără de care nu este posibilă prosperitatea.

„Regăsim astfel și miza sincronizării noastre cu celelalte state-membre din UE: fără domnia legii, prosperitatea nu e posibilă – acesta mi se pare a fi miezul campaniei făcute de Macovei, în perfect acord cu angajamentul ei politic de până acum, ca și cu felul în care înțeleg, la rândul meu, politica în activitatea cotidiană din PE. Susțin, altfel spus, o candidatură cu o certă dimensiune europeană”, încheie Preda.

În 2009, Cristian Preda a candidat pentru Parlamentul European, din partea Partidului Democrat Liberal. În urma votului de pe 7 iunie 2009, a fost ales membru al Parlamentului European de pe poziția a patra de pe lista Partidului Democrat Liberal. Pe 31 ianuarie 2014, a intrat în Partidul Mișcarea Populară, pe listă căruia a candidat la alegerile europarlamentare, câştigând un nou mandat de europarlamentar.

Candidatul Partidului Mișcarea Populară la alegerile prezidenţiale este Elena Udrea.