Cristian Preda rămâne în PMP. Vrea un pact de neagresiune între candidatii de centru-dreapta

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, joi, că a decis să rămână în Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi s-a pronunţat pentru 'un soi de pact de neagresiune' între candidaţii la prezidenţiale din zona de centru-dreapta, adăugând că se teme de o 'autodiscreditare' a dreptei, transmite Agerpres.

21 aug. 2014, 11:08
Cristian Preda rămâne în PMP. Vrea un pact de neagresiune între candidatii de centru-dreapta

Preda a precizat, la RFI, că va rămâne vicepreşedinte al PMP, chiar dacă se află ‘într-o minoritate extraordinară’.

‘Nici n-o poţi numi minoritate, am fost singur împotriva celorlalţi. Izolare îi putem spune, dar aştept verdictul urnelor, ele ne vor spune cine a făcut evaluarea corectă’, a declarat el, referindu-se la poziţia pe care a avut-o în partid în ceea ce priveşte candidatura Elenei Udrea la alegerile prezidenţiale.

În ceea ce priveşte susţinerea pe care preşedintele Traian Băsescu o oferă Elenei Udrea, Preda a afirmat că a văzut doar reacţii negative şi că ‘lumea din afara PMP’ pare să spună că Elena Udrea nu e Traian Băsescu. ‘Mă tem că şi în PMP există această percepţie, chiar dacă nu sunt prea mulţi cei care au curajul să ia cuvântul public şi s-o spună’, a adăugat Cristian Preda.

Europarlamentarul a comentat şi şansele dreptei la alegerile prezidenţiale, arătând că, în vreme ce partea stângă există un singur candidat, de cealaltă parte, în zona dreptei, există cinci candidaţi care îşi revendică această sensibilitate politică.

‘Lucrurile n-ar arăta rău, dacă toţi cei cinci candidaţi l-ar ataca pe Ponta din cinci unghiuri diferite, dar nu se întâmplă aşa. Îl vedem pe Tăriceanu, care îi trimite bezele premierului, iar ceilalţi patru candidaţi îşi consumă (…) energia mai degrabă pentru a se ataca între ei, decât pentru a-l ataca pe Victor Ponta (…). Mie mi-e teamă ca nu cumva să-i epuizeze efortul pe toţi aceşti candidaţi’, a spus Preda.

În acest context, el s-a pronunţat pentru sincronizarea eforturilor dreptei.

‘Dacă nu e posibilă o unire a tuturor forţelor de centru-dreapta împotriva candidatului de stânga înainte de testul electoral, atunci măcar să existe o atitudine de cooperare implicită, să existe un soi de pact de neagresiune între candidaţii de centru-dreapta şi nu speranţa oarbă că în turul doi, oricine ar intra, va fi susţinut candidatul dreptei împotriva celui de stânga. Mie mi-e frică de o autodiscreditare a dreptei’, a conchis Preda.