Cristian Preda vrea să candideze la europarlamentare

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a scris, vineri, pe blog, că a depus la organizaţia PDL Bucureşti o notificare referitoare la dorinţa lui de a candida la alegerile pentru Parlamentul European din 2014, pentru un nou mandat, arătând că este "curios să afle câte candidaturi au fost depuse".

26 apr. 2013, 11:32
Cristian Preda vrea să candideze la europarlamentare

„Ieri, am depus la sediul organizaţiei Bucureşti a PDL o notificare adresată preşedintelui organizaţiei din Capitală, referitoare la dorinţa mea de a candida la alegerile europene din 2014. Mă obligă să o fac Statutul PDL, care prevede, în art. 127, lit. 2, că o asemenea intenţie trebuie declarată cu un an înainte de începerea campaniei electorale”, a precizat Cristian Preda pe blogul său.

El a arătat că joi a expirat termenul până la care puteau fi informate organizaţiile PDL în privinţa candidaturilor.
„Cum alegerile viitoare se vor desfăşura pe 25 mai, iar campania – pe 25 aprilie 2014, ieri a expirat termenul până la care puteau fi notificate organizaţiile PDL în privinţa candidaturilor pentru PE. Sunt, evident, curios să aflu câte asemenea candidaturi au fost depuse”, a adăugat Preda.

În Statutul PDL se prevede, la articolul 127, că „militanţii” care îndeplinesc condiţiile pentru a candida pentru Parlamentul naţional sau Parlamentul European şi doresc să candideze „vor notifica, în scris, această intenţie la BPJ (BPMB), cu cel puţin 1 an înainte de începerea campaniei electorale”.

Laszlo Tokes nu va mai fi acceptat pe listele UDMR pentru europarlamentare