Cristian Rizea, MESAJ pentru Ludovic Orban, la ieşirea de la DNA: „Nu se ştie niciodată când ajungi aici”

Deputatul Cristian Rizea i-a transmis un mesaj lui Ludovic Orban, după ce a ieşit, joi, de la audiere de la DNA. Rizea l-a avertizat pe Orban că nu e bine să facă aprecieri despre alţi colegi, "pentru că nu se ştie când poate puteţi ajunge aici".

10 mart. 2016, 07:18
Cristian Rizea, MESAJ pentru Ludovic Orban, la ieşirea de la DNA: „Nu se ştie niciodată când ajungi aici”

Cristian Rizea i-a transmis, joi, un mesaj lui Ludovic Orban, care a declarat, miercuri, după ce plenul Camerei Deputaților a respins cererea formulată de procurorii DNA cu privire la arestarea preventivă a deputatului, că în acest fel se „blochează justiţia”.

Nu, stimate, domn, nu se blocheaza justiţia! Dovada faptului ca sunt aici si voi veni ori de cat ori voi fi convocat de procurori de la DNA. L-as invita pe Orban sa se gandeasca la colegul domniei sale, Dan Radu Rusanu, care a stat 4 luni in arest preventiv si a fost achitat in urma cu 3-4 zile. L-as intreba ce parere are despre colegul sau. Cred ca nu e bine, domnule Orban, sa faceti aprecieri despre alti colegi, pentru ca nu se stie cand poate dvs. puteti ajunge aici„, a spus Cristian Rizea, la ieşirea de la DNA.

Deputatul Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a declarat, miercuri, că PSD este un partid „anti-justiţie, care face zid în jurul corupţilor”, după ce plenul Camerei Deputaților a respins cererea formulată de procurorii anticorupție cu privire la arestarea preventivă a social-democratului Cristian Rizea.

„Constatăm că, din nou, majoritatea PSD – UNPR şi-a dat arama pe faţă. PSD face acelaşi lucru: zid în jurul corupţilor din partid. Este al nu ştiu câtelea caz în care oameni importanţi, în frunte cu Ponta, cu Şova, sunt salvaţi din ghearele justiţiei de o majoritate parlamentară care este ostilă actului de justiţie în România. PSD este un partid care împiedică anchetarea şi finalizarea anchetelor pentru faptele de corupţie, pentru că are foarte mulţi corupţi şi pentru că a ales această atitudine să-şi apere corupţii din partid. Să le fie ruşine parlamentarilor PSD, care şi-au înfipt mâinile până la cot în urne ca să nu se vadă cum votează„, a susţinut Ludovic Orban.

El a adăugat că, prin această atitudine ei fac rău” României şi Parlamentului, ca instituţie fundamentală a democraţiei. „Fac un rău, până la urmă, inclusiv omului care este anchetat, pentru că percepţia va fi că este vinovat în momentul în care nu ajunge acolo unde trebuie să ajungă orice persoană care este cercetată pentru fapte de corupţie, şi anume în faţa instanţei”, a afirmat Orban.

Deputatul social-democrat, Cristian Rizea, a fost pus sub control judiciar de către procurorii anticorupție, iar cauțiunea este de 1,5 milioane de lei. Oficialul este acuzat de trafic de influență, spălare de bani în formă continuată și influențarea declarațiilor.