Cristian Terheș, revoltat după ce Austria a refuzat România în Schengen: „Sclavii nu au loc la masa bogaților / Iohannis, Aurescu, Ciucă și Predoiu, demisia!” (VIDEO)

Cristian Terheș a comentat în stilul caracteristic umilința încasată de România, în fața Austriei și a Olandei, vineri, 8 decembrie 2022. Europarlamentarul susține că nu existau motive reale pentru care țara noastră să fie refuzată în Schengen. De vină pentru acest eșec sunt interesele meschine de la Viena, dar și clasa politică aflată la putere, la Palatul Victoria și la Adminstrația Prezidențială, a precizat Cristian Terheș. 

08 dec. 2022, 19:33
Cristian Terheș, revoltat după ce Austria a refuzat România în Schengen: „Sclavii nu au loc la masa bogaților / Iohannis, Aurescu, Ciucă și Predoiu, demisia!” (VIDEO)

Într-un video postat pe pagina sa de Facebook, joi seară, europarlamentarul Cristian Terheș a amintit că țara noastră îndeplinește toate criteriile pentru aderare, de ani de zile.

„Fără motiv, fără argumente, fără scuze, ci pentru că așa vor mușchii ei, Austria a votat în JAI respingerea intrării României și Bulgariei în Schengen. 

România și-a îndeplinit toate condițiile tehnice pentru a intra în Schengen, un spațiu de liberă circulație, care necesită protecția granițelor. România face asta de când a intrat în UE. Legislația pe care o aplică e specifică țărilor Schengen. Pentru toți ucrainenii care au venit în România, statul român a urmat procedura specifică țărilor Schengen (…)

Atunci când vine vorba despre obligații, România le aplică deja, cadrul legal. Când vine vorba despre drepturi – să nu mai ai control vamal. Intrarea României în Schengen ar fi adus zeci de miliarde de euro în plus în economia românească, ar fi ajutat în primul rând transportul în și din România să se facă mai rapid. Adică timp și costuri mai mici, profituri mai mari pentru români, mai multe locuri de muncă pentru români, deci taxe mai multe ș.a.m.d. Ar fi dat un rol crucial Portului Constanța (…)”, a declarat Cristian Terheș, politicianul care face parte din cercul suveraniștilor din Europa.

 

Cristian Terheș: „Suntem jupuiți de austrieci, de ani de zile. La masa bogaților, sclavii nu au ce căuta”

 

La fel ca în cazul lui George Simion, Cristian Terheș a solicitat demisia urgentă a lui: Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă, Bogdan Aurescu și Cătălin Predoiu.

„Vedem cu o țară se folosește și ea de dreptul pe care-l are, dreptul de veto, pentru a bloca în acest spațiu în care toate rapoartele Comisiei Europene, de 11 ani, spun că îndeplinim condițiile de intrare în Schengen. Eu întreb: România și-a schimbat legile justiției, codurile penale, făcute tot de trădătorul Cătălin Predoiu, a renunțat la foarte multe lucruri, și-a vândut resursele de la suprafață și din subteran, pădurile sunt luate de austrieci, petrolul de austrieci. Efectiv suntem jupuiți, jefuiți pe față de austrieci, de ani de zile… Inclusiv ministrul Virgil Popescu de la PNL e susținut de austrieci.

Eu mă întreb ce a făcut diplomația românească. Unde a fost Iohannis, Aurescu, premierul, Ciucă al nostru? (…) Diplomația credeți că se face pe telefoane? Față în față, la cafele, se negociază! Să plece acasă trei oameni: Iohannis, Ciucă și ministrul de Externe! Trebuie să plece și trădătorul de la Ministerul Justiției, Cătălin Predoiu! Din cauza lui România și-a modificat legile justiției, pentru a elimina obligativitatea deciziilor CCR. S-a renunțat la supremația Constituției în România. Ni s-a spus că vom fi primiți în Schengen. Cum ne-au primit? La masa bogaților, sclavii nu au ce căuta. România își va recâștiga demnitatea și drepturile atunci când în toate aceste funcții pbulice cruciale va alege patrioți”, a mai transmis europarlamentarul.

Între timp, românii se solidarizează, pentru a boicota companiile austriece cu afaceri în țara noastră. RomâniaTV.net a fost primul site de știri din România care a realizat lista companiilor austriece importante, cu afaceri colosale în țara noastră – VEZI AICI!

România este stat membru UE din 2007, cu „jumătate de normă”, din moment ce nu este acceptată în Schengen. Ministrul Economiei susține că din această cauză, țara noastră înregistrază pierderi anuale de 10 miliarde de euro.

* Austria a votat împotriva României, iar Olanda indirect împotriva țării noastre. Olandezii au declarat că votează doar împotriva Bulgariei. De fapt, Țările de Jos au „fentat” sistemul de vot, pentru că România și Bulgaria au primit verdictul, la pachet. Astfel, un verdict împotriva Bulgariei a însemnat implicit un vot și împotriva țării noastre.