Cristian Ţopescu propus pentru titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti. Când va fi luată decizia

Maestrul Cristian George Ţopescu ar putea primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti, decizia urmândd să fie luată de Consiliul General al Capitalei la sfârşitul acestei luni. Cel mai cunoscut comentator sportiv împlineşte 80 de ani, în luna martie. 

24 ian. 2017, 11:55
Cristian Ţopescu propus pentru titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti. Când va fi luată decizia

„Anul acesta, pe 26 martie, maestrul Cristian George Ţopescu împlineşte o onorabilă vârstă. Cu acest prilej, este oportun ca Primăria Municipiului Bucureşti să-şi exprime recunoştinţa în faţa acestui mare comentator sportiv, jurnalist, crainicul Televiziunii Române, care a încântat şi marcat pozitiv sufletele românilor de pretutindeni”, se menţionează în proiectul de Hotărâre de Consiliu General propus de primarul general, Gabriela Firea ce urmează să fie supus votului pe data de 30 ianuarie 2017. 

Cristian Țopescu s-a născut pe 26 martie 1937 în București, fiind tatăl prezentatoarei de televiziune Cristina Țopescu.

Membru al echipei hipice a României, a practicat sportul hipic Sărituri peste Obstacole, apoi a fost transferat la Clubul Sportiv Steaua (1960-1962), unde a triumfat în două campionate naţionale. Între anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef Sport, director general adjunct TVR. După încheierea colaborării cu televiziunea publică, a activat ca reporter sportiv Europa FM, director relaţii publice Fotbal Club Steaua, director Ziar Prosport, senior editor Ziarul Adevărul, senator în Parlamentul României, senior editor la sport Total FM, comentator la televiziunea Europsport. 

În urma unui decret semnat de către președintele României, Traian Băsescu, din 25 octombrie 2007, colonelul în retragere Cristian Țopescu a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu o stea).

În urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008, a fost ales senator de București din partea Partidului Național Liberal, alături de Crin Antonescu.

Vocea inconfundabilă a maestrului Cristian George Ţopescu s-a făcut auzită la peste 5.000 de transmisiuni sportive, al 13 ediţii ale Jocurilor Olimpice, campionate mondiale şi europene. Succesul marilor sportivi români, precum Nadia Comâneci, Ion Ţiriac, Ilie Năstase, Ivan Paţaichin, Andreea Răducan sau Cătălina Ponor a fost anunţat de vocea sa.