Cristian Tudor Popescu: "Dacă s-ar fi sinucis, Cristina Ţopescu şi-ar fi pus câinii la adăpost mai întâi"

Publicat: Luni, 13 Ianuarie 2020 12:06 // Actualizat: Luni, 13 Ianuarie 2020 12:06 // Sursa: romaniatv.net

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, un apropiat al regretatei Cristina Țopescu, aduce un argument logic care înlătură una dintre ipotezele luate în calcul în cazul morţii premature a îndrăgitei prezentatoare

"Am lucrat cu Cristina la ProTV, spre sfârșitul anilor '90. Mi-a rămas în amintire dorința ei uriașă de a învăța continuu meserie. Discutam înainte de emisiune despre cum se face jurnalismul, după care, în direct, urma proba practică, fără menajamente – de două-trei ori i-au dat lacrimile, era foarte sensibilă.

De atunci, am rămas prieteni. Cristina Țopescu a fost un om fundamental bun și cinstit. Nu pot să cred că s-a sinucis. Dacă ar fi făcut asta, și-ar fi pus mai întâi câinii la adăpost, nu îi lăsa să moară de foame și de sete.

Mister în jurul morţii Cristinei Ţopescu. Poliţia a deschis dosar de MOARTE SUSPECTĂ 

Mă suna când avea o problemă profesională și îi era frică să nu greșească. Sau, pur și simplu, ca să stăm de vorbă, îi făcea bine.

Frică îi era și pentru tatăl ei, o presimțire a determinat-o să realizeze ultima emisiune-interviu cu Cristian Țopescu în care m-a rugat, cu cerul și pământul, să intervin telefonic. Mai întâi am refuzat, nu voiam să mai am de a face în vreun fel cu ultimul post de televiziune în care a lucrat Cristina, propagandizat până la vomă. Am acceptat după ce mi-a povestit cât de greu îi era să reziste acolo, cum era atacată constant de șefi ai postului că nu e „pe linie". O voiau dată afară – n-au apucat, a plecat ea.

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit" despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei...

Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Oare o pătrunde și până acolo unde e acum Cristina?", scrie Cristian Tudor Popescu, în Republica.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
a murit caini Cristina Topescu Cristina Topescu Crtistian Tudor Popescu CTP
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
21 Feb
noapte 1 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H