Cristian Tudor Popescu, declaraţie controversată, care stârneşte furia credincioşilor: „Dumnezeu a îmbătrânit, are cataractă şi nu mai aude bine”

Cristian Tudor Popescu are o viziune proprie cu privire la Dumnezeu, pe care îl aseamănă oamenilor şi, consideră că asemenea tuturor muritorilor acesta îmbătrâneşte şi se îmbolnăveşte.

05 iun. 2022, 10:17
Cristian Tudor Popescu, declaraţie controversată, care stârneşte furia credincioşilor: „Dumnezeu a îmbătrânit, are cataractă şi nu mai aude bine”

Dacă nu poate să atingă dumnezeirea, Cristian Tudor Popescu îl aduce pe Dumnezeu printre oameni. Şi, poate că gazetarul l-ar interna chiar într-un spital sau într-un azil de bătrâni, altfel nu se explică retorica sa recentă, care stârneşte indignrea a mii de credincioşi.

Jurnalistul a mărturisit că după ce a publicat cartea intitulată „Dumnezeu nu e mort”, un cititor i-a pus întrebarea dacă Dumnezeu evoluează. Fără să stea pe gânduri, Cristian Tudor Popescu i-a răspuns: „Da, evoluează. Dumnezeu îmbătrânește și când îmbătrânește, are cataractă, glaucom, nu mai vede bine, nu mai aude bine. Așa se explică faptul că lasă să se întâmple toate grozăviile astea, care observați cum se adună?

Citeşte şi Părintele Visarion Alexa explică iubirea autentică de Dumnezeu: „Avem tendinţa să-L transformăm în om de afaceri, în bancher, în medic sau în agent matrimonial”

Vin din toate părțile acum: războiul, clima care se distruge, bolile… Variola maimuței care vine după COVID, gripa tomatelor care vine după variola maimuței asta. De ce? Pentru că deranjăm, deranjăm, deranjăm natura, deranjăm planeta, intrăm în țesutul ei viu și răspunsul este ăsta. Dar Dumnezeu a îmbătrânit, e orb și a surzit”, a declarat CTP, la Digi24.

Citeşte şi Dumnezeu, acuzat de trafic de influenţă şi înşelăciune: „Prin botezarea mea la biserică s-a făcut un contract cu pârâtul Dumnezeu”. Iată lista celor mai stranii procese din România