Cristian Tudor Popescu: „Rovana Plumb este o ordură. Dacă Dăncilă ar fi om şi nu acest animal politic nedefinit, şi-ar da demisia”

"Rovana Plumb este o ordură din punct de vedere uman, a făcut nenumărate matrapazlâcuri înfiorătoare, fiul ei care merge cu un Mercedes de 250.000 de euro, satrapia din Dâmbovița pe care a constituit-o acolo, punându-și rudele, făcând legea, ea fiind legea acolo ani și ani. Cu dosarul Belina, făcut în complicitate cu Liviu Dragnea”, a spus Cristian Tudor Popescu.

26 sept. 2019, 13:43
Cristian Tudor Popescu: „Rovana Plumb este o ordură. Dacă Dăncilă ar fi om şi nu acest animal politic nedefinit, şi-ar da demisia”

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 votul dat de Comisia Juridică a Parlamentului European împotriva candidaturii Rovanei Plumb pentru un post de comisar european. Premierul Viorica Dăncilă, care a vorbit despre riscul compromiterii imaginii României în cazul Kovesi, ar trebui să demisioneze pentru că tocmai ea este cea care compromite imaginea țării, spune gazetarul.

Această problemă aparține PSD-ului si doamnei Dăncilă, nimănui altcuiva. PSD este cel care a menținut-o în afara puterii legii pe Rovana Plumb, cu ajutorul majorității parlamentare, PSD e cel care a trimis-o acolo. Doamna Dăncilă a trimis-o în calitate de candidat de comisar european”, a spus Cristian Tudor Popescu.

El amintește că premierul susținea că imaginea României ar putea fi compromisă dacă s-ar dovedi adevărate „probemele nerezolvate în justiție” ale Laurei Codruța Kovesi, desemnată săptămâna aceasta pentru funcția de șef al Parchetului European, dar pe care Guvernul nu a susținut-o. Pe de altă parte, Dăncilă a spus în repetate rânduri că toți europarlamentarii români ar trebui să fie uniți și să o susțină pe Rovana Plumb.

Cum e acum imaginea României, când a fost respinsă Rovana Plumb? Dacă doamna Dăncilă ar avea o umbră de demnitate, de umanitate în ea, dacă ar fi om cât de cât și nu acest animal politic nedefinit care este, și-ar da demisia”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„În timp ce Laura Codruța Kovesi își va ocupa locul de procuror-șef european, se realizează această compromitere prin intermediul doamnei Dăncilă care, la Washington – acest lucru trebuie spus tuturor românilor – s-a dus în calitate de băgător de seamă, pe niște bani mulți, pe care nu se știe cine i-a dat, fiind vorba și acolo de compromiterea imaginii României în lume, pentru că premierul României s-a dus în vizită în SUA ca să se întâlnească pe un hol cu un primar dintr-un oraș, atât. Această expresie pe care Dăncilă a folosit-o de nu știu câte ori: să luptăm pentru imaginea României în lume, să fim uniți, să nu ne mai denigrăm noi pe noi, iată că această compromitere o realizează pe toate planurile Viorica Dăncilă, care nu își va da demisia”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul a vorbit și despre diferența dintre declarațiile de avere ale Rovanei Plumb – cea depusă la București și cea trimisă la Comsia Europeană.

Este vorba despre modelul mental din capul persoanelor ca Rovana Plumb și altor indivizi de la PSD care cred că ce merge la București și merge în Dâmbovița merge și la Bruxelles. Asta a fost gândirea, simplă și directă.

Rovana Plumb este o ordură din punct de vedere uman, a făcut nenumărate matrapazlâcuri înfiorătoare, fiul ei care merge cu un Mercedes de 250.000 de euro, satrapia din Dâmbovița pe care a constituit-o acolo, punându-și rudele, făcând legea, ea fiind legea acolo ani și ani. Cu dosarul Belina, făcut în complicitate cu Liviu Dragnea”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Și cu toate aceste lucruri odioase cu care această tipică femeie de partid PSD care nu se dă înapoi de la nimic le-a făcut aici în România, s-a dus acolo cu gândul că merge și la Bruxelles”, a continuat gazetarul.

Candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European., anunţă europarlamentarul Siegfried Mureşan. Liderul PNL Ludovic Orban consideră că propunerea Guvernului condus de Viorica Dăncilă pentru funcţia de comisar european în persoana Rovanei Plumb – respinsă joi de Comisia juridică din Parlsmentul European – a făcut România de ruşine în Europa.şi cere premierului să nu mai facă nicio altă nominalizare fără consultarea şi fără acordul preşedintelui Klaus Iohannis şi fără ca persoana nominalizată săfie audiată în Parlament. Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, afirmă, după respingerea candidaturii Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european, că a avertizat că aceasta este un candidat vulnerabil şi că doar “neconflictuala” marioneta prim-ministru nu a înţeles cu nu poate exporta chiar orice din PSD la Bruxelles. El consideră că toţi candidaţii cu probleme de integritate trebuie înlocuiţi. Liderul USR, Dan Barna, afirmă că încăpăţânarea premierului Viorica Dăncilă de a menţine candidatura Rovanei Plumb „a făcut din nou ca România să fie oaia neagră a Europei”. El îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să se implice în nominalizarea unui nou comisar din partea României. „Nu o putem lăsa pe Viorica Dăncilă să facă greşeală după greşeală pentru că suntem în campanie electorală. Trebuie să găsim împreună un comisar care să fie cinstit şi competent şi care să reprezinte, şi pentru România şi pentru Comisie, un câştig”, mai spune Barna.

Rovana Plumb, nominalizată pentru postul de comisar european pentru Transporturi, a fost audiată joi în Comisia juridică a Parlamentului European în legătură cu neclarităţile din declaraţia de avere.

Rovana Plumb, căreia, ca şi altor nominalizaţi pentru noua Comisie europeană, Comisia juridică din PE i-a cerut explicaţii suplimentare privind declaraţia de avere, urma să fie audiată în 2 octombrie la ora 10 în comisia de specialitate a Parlamentului European.