Cristina Bălan, câştigătoarea „Vocea României”, trece printr-o adevărată dramă. Copiii ei au sindromul Down

Cristina Bălan, fosta membră a trupei Impact şi câştigătoarea "Vocea României", trăieşte o adevărată dramă. Aceasta a hotărât să intre în competiţia vocilor după ce gemenii săi au fost diagnosticaţi cu sindromul Down.

22 mart. 2016, 07:36
Cristina Bălan, câştigătoarea „Vocea României”, trece printr-o adevărată dramă. Copiii ei au sindromul Down

Gemenii cântăreţei au fost diagnosticat cu sindromul Down, la scurt timp după ce au împlinit un an.

„Îmi caut cuvintele de mai bine de o lună pentru această zi. Acele cuvinte care să descrie măcar în parte ce este în sufletul nostru, ce este în sufletul unui părinte care se confruntă cu o situaţie similară. Am ajuns la concluzia că este imposibil. De oricâtă empatie ar da dovadă un om, nu poate înţelege întocmai ce este în sufletul unui părinte care are un pui (sau mai mulţi) special. În cadrul competiţiei «Vocea României», am spus în repetate rânduri că există un motiv pentru care Cristina a ales să participe. Ei, minunile noastre, copiii noştri – Toma şi Matei -, dar şi cei aproximativ 50.000 de copii din ţară diagnosticaţi cu sindromul Down, ei sunt motivul. Pentru ei am riscat totul şi tot pentru ei, azi, de Ziua Mondială a Sindromului Down, ieşim să vorbim despre ce înseamnă sindromul Down şi, totodată, ce putem face (noi toţi) pentru aceşti copii speciali. Pentru că, nu-i aşa, dacă ne dorim cu adevărat, chiar putem să schimbăm viaţa împreună! Dacă va puteţi rupe o ora din viaţă, am să va rog să urmăriţi emisiunea de azi. Avem nevoie de energia şi gândurile voastre pozitive. Azi e despre ei. Doar despre ei”, a scris Gabriel Bălan pe pagina personală de Facebook.

Din cauza greutăţilor, Cristina a trecut printr-o depresie.

„Ne-am abţinut de la multe lucruri pentru a le asigura lor minimul necesar, ne-au mai ajutat şi părinţii”, a precizat Cristina, în emisiunea „La Măruţă”, scrie adevarul.ro.

Momentul în care medicii i-au sugerat cântăreţei că este mai bine să renunţe la sarcină a fost unul dureros pentru Cristina.

 „Mi s-a spus că pot face avort medicinal. Sincer, acesta a fost lucrul care m-a durut cel mai mult, faptul că se considera o sarcină neviabilă, defectă. Nu înţeleg cum cineva poate să afirme că dacă extermini o sarcină care are un defect genetic, este un lucru bun. Am auzit astfel de păreri, care ard pe suflet ca fierul înroşit. E ceva foarte dureros.”, a spus Cristina.

Mai mult, cântăreaţa a mărturisit în cadrul emisiunii „La Măruţă” faptul că de multe ori, s-a lovit de priviri şi comportament neadecvat din partea medicilor.

„Când băieţii aveau un an şi am fost cu ei la un control medical, medicul ne-a dat afară pentru că i-am spus că sindromul Down nu este o boală. Mi se pare că medicii arată o răceală. Nu vreau să arunc cuvinte mari, dar medicii se uită cu un fel de scârbă la ei. E ca şi cum aceşti copii sunt nişte rebuturi. E o condiţie genetică definitivă. S-ar putea să greşesc, dar deseori am impresia că medicii se uită ciudat la băieţii mei, parcă spun că sunt defecţi. Se poate să fie şi o percepţie subiectivă, venită din teama de discriminare”, a mai adăugat aceasta.

Contestată şi apreciată deopotrivă, Cristina Bălan a fost desemnată „Vocea României” prin voturile telespectatorilor. Cântăreaţa a mărturisit că a s-a hotărât să participe la emisiune pentru copiii ei dar şi pentru cei aproximativ 50.000 de copii din ţară diagnosticaţi cu sindromul Down.

Citeşte şi VOCEA ROMÂNIEI. Cele mai mari secrete ale câştigătoarei Cristina Bălan