Cristina Herea a lansat la Paris cartea „România Necunoscuta”: ”Îi este dedicată fetiței mele, Ekaterina Maria, iar toate fondurile strânse din vânzare vor fi donate”

La început de luna martie jurnalista România tv, Cristina Herea a lansat la Paris cartea "România Necunoscuta". Lucrarea, tradusa și în limba engleza își propune sa aducă în atenția publicului de pretutindeni locurile cu o încărcătură spirituala și culturala aparte din România, aparent uitate de timp și istorie.

08 mart. 2023, 13:21

Cartea „România Necunoscuta” este scrisa de Cristina Herea sub îndrumarea profesorului doctor Constantin Dumitru Dulcan, iar Ministrul Culturii Lucian Romașcanu a semnat începutul cărții.

„Este o lucrare scrisa cu sufletul și mi-am dorit ca aceasta scriere sa fie ca un drum inițiatic, in care sufletul sa ți se odihnească. Totodata mi-am dorit ca România să fie cunoscuta și pentru ceea ce a dat lumii de mii de ani : una dintre cele trei icoane pictate de Apostolul Luca se afla aici, in Romania, prima Biblie creștină a fost scrisa aici pe teritoriul României. Tot România adăpostește si singura biserica din piatra în care se slujește neîncetat de 2000 de ani! „, a declarat jurnalista în cadrul lansării de la Paris, la care au luat parte corpuri diplomatice, oameni de cultura și reprezentanți ai ambasadelor.

Prezentă la evenimentul din Franța a fost și Rodica Paleologue, celebra pentru munca sa la Muzeul Luvru si care a creat fondurile de carte in latina, greaca veche si Bizant pentru noua Biblioteca a Frantei. Timp de 22 de ani a fost „Chargee de collection en roumain” la Biblioteca.

„Cartea ii este dedicata fetitei mele, Ekaterina Maria, iar toate fondurile strânse din vânzare vor fi donate catre 2 cauze umanitare : ajutorarea copiilor abandonați în spitale și crearea unui centru pentru mame abuzate”, a declarat jurnalista Cristina Herea.