Cristina Kirchner, şefa statului argentinian, internată din nou în spital

Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, şi-a fracturat glezna stângă şi a fost internată într-un spital din Buenos Aires.

27 dec. 2014, 10:22
Cristina Kirchner, şefa statului argentinian, internată din nou în spital

„În urma unei contuzii la nivelul gleznei stângi, preşedinta Cristina Fernandez de Kirchner a suferit o fractură bimaleolară deplasată”, au anunţat surse din cadrul Preşedinţiei, iar surse medicale au precizat, la rândul lor, că şefa statului are nevoie de „imobilizare, un tratament simptomatic şi de monitorizare”.

Problemele de sănătate o urmăresc de câţiva ani pe Cristina Kirchner,  în vârstă de 61 de ani şi o ţin, în ultima vreme, departe de viaţa publică, scrie presa locală, care precizează că accidentul s-a produs la reşedinţa şefei statului, din provincia Santa Cruz (sudul ţării).

Citeşte şi Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, va fi operată pentru neutralizarea unui hematom cerebral

Kirchner a fost spitalizată în noiembrie din cauza unei infecţii intestinale care a ţinut-o departe de palatul prezidenţial şi summitul G20 din Australia. În martie, ea a făcut o entorsă la glezna stângă, la Roma, în timpul unei vizite oficiale la Vatican, şi a fost nevoită să poate încălţăminte ortopedică la întâlnirea cu Papa Francisc. Ea şi-a făcut marţi prima apariţie publică, susţinând un discurs la Buenos Aires.

Cristina Kirchner, aleasă în 2007 şi realeasă în 2011, îşi încheie mandatul după alegerile din octombrie 2015. În al doilea mandat, ea şi-a suspendat în patru rânduri activitatea din cauza unor probleme de sănătate, între care şi o operaţie a glandei tiroidei despre care a aflat ulterior că nu ar fi fost necesară. La sfârşitul lui 2013 a fost operată în urma unei hemoragii cerebrale.