Cristina Neagu, cu lacrimi în ochi la AEROPORT. Cum explică DEZASTRUL cu Cehia de la CM

Delegaţia României a revenit în ţară după ce tricolorele au fost eliminate de Cehia de la Campionatul Mondial. Cu lacrimi în ochi, Cristina Neagu a avut un discurs de lider adevărat şi a explicat motivele pentru care România a părăsit competiţia atât de devreme.

12 dec. 2017, 18:02
Cristina Neagu, cu lacrimi în ochi la AEROPORT. Cum explică DEZASTRUL cu Cehia de la CM

România a fost eliminată încă din optimile Campionatului Mondiale de Handbal Feminin. ”Tricolorele” au pierdut cu 28-27 în faţa Cehiei, deşi România a condus tot meciul. Cehia a revenit însă pe final şi a marcat golul victoriei la ultima fază. Cristina Neagu spune că a fost o eliminare foarte dureroasă şi una dintre probleme a fost că jucătoarele lui Ambros Martin nu au avut experienţă şi s-au lăsat compleşite de presiune.

CM de Handbal. Presa internaţională, şocată de eliminarea României: „Neagu a fost complet distrusă”

„Au existat aşteptări şi acum, şi de fiecare dată, nu e niciun fel de problemă. Am mai vorbit de multe ori despre asta. Eu am încercat de fiecare dată sa-mi fac datoria pentru naţională. Şi am făcut-o şi de data asta, cât am putut de bine. Cred că, exact aşa cum am spus că după meciurile din grupă intrăm într-o altă competiţie, acest sistem eliminatoriu pune foarte mare presiune pe echipă şi lucrul ăsta eu l-am simţit imediat. Din vestiar, de la încălzire, din timpul meciului. Am încercat să vorbesc cu fetele, e foarte greu să schimbi lucrurile ăn momentele acelea. Am jucat cu frică, asta s-a întâmplat. Ştiu că lumea vorbeşte despre ratări şi greşeli, ş.a.m.d., însa echipa României n-a fost la fel de relaxată ca în meciurile din grupă şi asta a fost problema”, a declarat Cristina Neagu.

Căpitanul naţionalei României spune că apărare a fost un alt punct vulnerabil: „Din punctul meu de vedere, apărarea a fost marea problemă a echipei noastre la toate meciurile de la acest Campionat Mondial şi am spus după al doilea meci, împotriva Sloveniei, că nu poţi să primesti aproape 30 de goluri şi să încerci să dai cu unul mai mult ca să câştigi meciurile. Aşa ceva este foarte greu pentru noi. S-a dovedit înca o dată”.

Ambros Martin, prima reacţie după eliminarea României de la CM HANDBAL

„Sunt tristă, sunt frustrată, sunt dezamagită. Au trecut multe ore de la meci, însă nu mi-am revenit, să spun aşa. Mă afectează foarte mult lucrul acesta, pentru că am simţit că avem o atmosferă foarte bună la echipă şi că se putea mai mult. Din păcate, cred că ne-a fost frică să visăm la mai mult.
E o echipă în reconstrucţie şi în momentelea astea foarte importante şi pline de tensiune se vede faptul că avem o echipă fără experienţă la acest nivel. Probabil că jucând împotriva Cehiei eram echipa favorită, mai bine cotată, întâlneam unul dintrei cei mai slabi adversari din optimi. Probabil şi ăsta a fost un stres în plus pentru noi. Cehia a jucat fără presiune. Pur şi simplu a fost relaxată şi pe final, aţi văzut şi voi, a preluat conducerea şi ne-a bătut la modul în care ne-a bătut”, a mai spus Cristina Neagu.