Cristina Neagu, locul 3 în topul all-time al marcatoarelor de la CE de handbal. E la doar 15 goluri de recordul absolut

Căpitanul naţionalei României, Cristina Neagu, a urcat pe locul 3 în clasamentul marcatoarelor all-time la Campionatul European, după ce a acumulat 43 de goluri la CE din Suedia şi 190 în total, fiind la 15 goluri de doborârea recordului continental.

14 dec. 2016, 07:11
Cristina Neagu, locul 3 în topul all-time al marcatoarelor de la CE de handbal. E la doar 15 goluri de recordul absolut

Cristina Neagu este vedeta incontestabilă a Campionatului European din Suedia, iar totalul de goluri marcate până în prezent, 43, face ca handbalista noastră să aibă un total de 190 de reuşite la întrecerile continentale. Neagu a urcat astfel pe locul 3 în clasamentul all-time al marcatoarelor Campionatului European şi împarte poziţia cu extrema dreapta norvegiană Linn-Kristin Riegelhuth, care nu este este prezentă la ediţia din acest an.

Pe locul 2 în acest clasament se află fostul inter al Germaniei Grit Jurack, cu 194 de goluri, iar recordul all-time este deţinut de handbalista ungară Agnes Farkas, cu 205 reuşite.

Citeşte şi CE DE HANDBAL. România are şi şansa egalului în meciul cu Danemarca, pentru a se califica în semifinale. Toate calculele

Cristina Neagu are astfel toate şansele să doboare recordul continental, dacă România va juca cel puţin pentru locurile 5-6 la Campionatul European din Suedia. De asemenea, Cristina Neagu mai are doar 10 goluri de marcat pentru a-şi doborî propriul record de la ediţia din 2010, când a fost golgheter cu 53 de reuşite.

La CE din Suedia, România are 6 puncte în prezent în grupa principală 2, iar miercuri, de la ora 19.30, va juca împotriva Danemarcei, meci decisiv pentru calificarea în semifinale.