Cristina Neagu, o nouă distincţie. A fost desemnată handbalista lunii aprilie, în Liga Campionilor

Cristina Neagu, care s-a calificat cu Buducnost Podgorica la turneul Final4 al Ligii Campionilor, a fost desemnată, joi, cea mai bună jucătoare a lunii aprilie de către Federația Europeană de Handbal (EHF).

05 mai 2017, 08:50
Cristina Neagu, o nouă distincţie. A fost desemnată handbalista lunii aprilie, în Liga Campionilor

În ierarhia alcătuită de forul continental pentru luna trecută, Cristina Neagu a devansat-o pe suedeza Isabelle Gullden (CSM București), în timp ce pe locul al treilea s-a clasat Nora Mork (Norvegia), vedeta formației Gyori Audi ETO KC. Pe locul al patrulea s-a clasat o altă componentă a campioanei României, extrema dreapta Carmen Martin (Spania), iar locul 5 a fost ocupat de o croata Andrea Penezic, de la Vardar Skopje.

Toate cele cinci jucătoare vor putea fi văzute la turneul Final4 al Ligii Campionilor, sâmbătă și duminică, la Budapesta.

Cristina Neagu a marcat nu mai puțin de 19 goluri în dubla din sferturi cu Larvik, câștigată de Buducnost cu scorul general de 66-47, punând umărul la a patra calificare consecutivă a echipei muntenegrene la turneul Final4.

Pentru Cristina Neagu vor fi ultimele meciuri sub tricoul lui Buducnost, ea urmând să joace din vară la CSM București.

Turneul Final4 al Ligii Campionilor va avea loc pe 6 și 7 mai, în Papp Laszlo Arena din Budapesta, CSM București urmând să joace pe 6 mai, în semifinale, cu Vardar Skopje. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Buducnost Podgorica, echipa Cristinei Neagu, și Gyori Audi ETO KC.

La ediția de anul trecut, CSM București a dispus în semifinale de Vardar cu 27-21, iar Gyori Audi ETO KC s-a impus la limită în duelul cu Buducnost, 21-20. În finala mică, Vardar a trecut de Buducnost cu 30-28, iar CSM București a câștigat trofeul, după ce a învins-o pe Gyori Audi ETO KC cu 29-26, după prelungiri și aruncările de departajare.