Cristina Pocora, noul preşedinte CNA. Propunerea urmează să fie validată de Parlament

Cristina Pocora este propunerea Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru a ocupa funcţia de preşedinte, decizia fiind luată miercuri în şedinţa CNA. A fost singurul candidat. Propunerea CNA va fi înaintată Parlamentului, pentru a fi aprobată de plen, cel mai probabil lunea viitoare.

23 iun. 2021, 13:34
Cristina Pocora, noul preşedinte CNA. Propunerea urmează să fie validată de Parlament

Cristina Pocora

(PNL) este propunerea Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru a ocupa funcţia de preşedinte, decizia fiind luată miercuri în şedinţa CNA. Votul a fost secret, iar şedinţa CNA s-a desfăşurat cu uşile închise în timpul alegerilor.

Cristina Pocora a fost singurul candidat pentru postul de preşedinte al CNA. Dacă propunerea va fi valiadată de Parlament, Cristina Pocora va deveni a treia femeie care va conduce instituţia, după Laura Georgescu şi Monica Gubernat.

Citeşte şi: Cristina Pocora, membru CNA, sare în apărarea maneliştilor: „Sunt, în felul lor, artiști. Să nu facem judecăți de valoare”

Plenul Parlamentului a respins, în 15 iunie, raportul de activitate al Consiliului Naţional al Audiovizualului pe anul 2020. „Automat, preşedintele CNA îşi încheie mandatul”, a explicat, după vot, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, a precizat că respingerea raportului de activitate al CNA de către plenul Parlamentului duce la „eliberarea din funcţie” a preşedintelui instituţiei, Monica Gubernat.

Citeşte şi: Comisiile pentru cultură ale Parlamentului au respins raportul de activitate al CNA pe anul 2020, în absenţa preşedintelui instituţiei. Monica Gubernat: Este o decizie asumată politic, luată înaintea analizării raportului

Cristina Pocora are 42 de ani şi este licenţiată a Facultăţii de Ştiinţe Politice (SNSPA) şi a unui master în comunicare politică în cadrul aceleaşi universităţi. Ea este căsătorită cu prezentatorul TV Dan Cruceru şi au împreună doi copii.

Cristina Pocora este membru CNA din 2018, iar anterior a fost şi deputat PNL de Ialomiţa între 2008 – 2016, dar şi secretar de stat Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul şi consilier parlamentar.

„Consiliul Național al Audiovizualului este o instituție care a rămas în urmă. O simțim cu toții, de la membrii Consiliului, la ceilalți angajați ai instituției, la parteneri și societate.

Din păcate, deși există un acord general pentru o reformă structurală, puțini pași au fost făcuți în acest sens, până acum.

Monitorizarea se face cu “pixul, pe hârtie”, dosarele de licență stau în teancuri printate. Suntem încă la nivelul “dosarelor cu șină”. Reacționăm rigid și lent. Nu proactiv, ci doar coercitiv. Și de multe ori, prea târziu.

CNA trebuie să se transforme dintr-o instituție încremenită, care doar dă licențe și rezolvă sesizări, într-o instituție dinamică, activă, care are o strategie coerentă, care poate să contribuie la schimbarea în bine a dezbaterii publice, care are o influență benefică în societate.

Am decis să-mi depun candidatura pentru postul de Președinte al CNA pentru că eu cred că putem schimba starea de fapt. În întreaga carieră, indiferent de organismul în care am activat, am căutat să fac lucrurile mai aplicat. Să vin cu suflu proaspăt, să muncesc, în echipă, mai mult, mai transparent, mai bine. Pentru că trebuie să ne reamintim în fiecare zi: rolul nostru, al celor care deținem funcții publice, este de a sluji interesul public”, a scris Cristina Pocora pe Facebook.