Cristina Tarcea și Livia Stanciu, vizate de o anchetă la secţia specială

Pe numele celor două foste șefe ale Instanței Supreme au fost depuse mai multe plângeri pe tema completurilor de 5 judecători, anunţă surse g4media.ro.

06 oct. 2019, 14:36
Cristina Tarcea și Livia Stanciu, vizate de o anchetă la secţia specială

Un nou scandal este pe cale să izbucnmească în justiţie. Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a început urmărirea penală in rem, pentru acuzații de abuz în serviciu, după plângeri depuse pe numele Cristinei Tarcea și Livia Stanciu. Contactată de G4Media.ro, Tarcea a spus că nu a fost informată.

Acuzațiile au legătură cu modul de constituire a completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Curtea Constituțională a admis, în noiembrie 2018, sesizarea premierului Viorica Dăncilă privind conflictul juridic de natură constituțională între Parlament și Instanța Supremă și a decis că toate completurile de cinci judecători să fie formate prin tragere la sorți. Până atunci, completurile de cinci judecători erau conduse de vicepreședintele și președintele Secției Penale.

Livia Stanciu a fost președinte al ICCJ în perioada 2010- 2016, iar Cristina Tarcea din 2016 până în septembrie, anul acesta. În prezent, Corina Corbu conduce instanța.