Lupta din PDL. Udrea: Vremea în care partidul se conduce bătând cu PUMNUL în masă a trecut

Deputatul PDL Elena Udrea a susţinut, sâmbătă, la reuniunea CNC, că vremea în care PDL se conduce bătând cu pumnul în masă a trecut şi că este nevoie de a conduce acest partid mai democratic.

23 feb. 2013, 11:37
Lupta din PDL. Udrea: Vremea în care partidul se conduce bătând cu PUMNUL în masă a trecut

Cred că vremea în care partidul se conduce bătând cu pumnul în masă a trecut. Este nevoie de a conduce acest partid mai democratic, este nevoie de a conduce acest partid însufleţindu-l, dându-i încredere că putem depăşi acest moment”, le-a spus Udrea participanţilor la CNC, potrivit Mediafax.

Ea a arătat că PDL se află într-o perioadă grea, pentru că după ce a avut tot ce se putea în România – preşedinte, prim-ministru, conducerea Parlamentului – a pierdut tot.

Din păcate, în acest moment nici nu vedem care este exact drumul în care putem să revenim în preferinţele electoratului”, a adăugat Udrea.

Ea a spus că PDL nu poate merge mai departe dacă nu analizează trecutul şi dacă nu îşi asumă fiecare ceea ce a greşit.

Udrea a mai arătat că au fost promovaţi oameni care au afectat activitatea partidului şi s-a greşit ca strategie de comunicare atunci când s-a cerut membrilor Guvernului Boc să se retragă.

„Cine mai mult decât cei care au fost acolo, în Guvern, puteau să se bată pentru realizările PDL?„, a spus Udrea, arătând că în 2012 a fost o schimbare „care a semănat a revanşă”.

Ea a mai spus că referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu a pus PDL în poziţia de singur partid european şi a fost o şansă de a creşte, iar referendumul nu trebuie invocat ca o pierdere pentru partid.

Udrea a mai spus că în campania pentru parlamentare personal a resimţit lipsa unei campanii la nivel naţional şi lipsa unui mesaj naţional, fiecare ducând o bătălie în propriul colegiu.

Lucrul acesta trebuie să-l recunoaştem şi să fie asumat”, a adăugat Elena Udrea, arătând că ea este un om politic care şi-a asumat.

În opinia sa, important e ca PDL să-şi stabilească echipa, viziunea, dar mai important este ca toţi democrat-liberalii să creadă că PDL are o şansă să revină la guvernare, „nu pe uşa din spate, ca partid-balama, ci ca partid puternic”.