EXCLUSIV Criza alimentară în România, anunţul ministrului Petre Daea: „Avem pâine atât pentru noi, cât și pentru alții”

Petre Daea îi linişteste pe români şi spune că România nu are probleme cu producția de grâu și că avem pâine atât pentru noi, cât și pentru alții.

04 oct. 2022, 17:06
EXCLUSIV Criza alimentară în România, anunţul ministrului Petre Daea: „Avem pâine atât pentru noi, cât și pentru alții”

Criza alimentară în România. Ministrul Agriculturii a făcut noi precizări privind o eventuală criză alimentară în România.

Criza alimentară în România. Petre Daea: „Nu avem niciun fel de problemă cu grâul”

Citeşte şi Petre Daea, mesaj despre mâncarea românilor: „Să nu devenim prizonierii unor măsuri din ăstea excentrice”

Ministrul Agriculturii a declarat, în exclusivitate la România Tv, că ţara noastră nu are niciun fel de problemă cu producţia de grâu, prcizând că pîinea nu va lipsi de pe mesele românilor.

„Nu avem niciun fel de problemă cu grâul, avem cantitatea necesară. Avem paine pentru noi si avem paine si pentru alții. Într-un an agricol greu, cu condiţii climaterice dificile, agricultorii au reuşit să întoarcă brazda ţării, să aducă pe masa consumatorilor produse agricole de care să ne folosim, pe care să le consumăm”, a declarat ministrul Agriculturii la România tv.

De asemenea,Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii, a declarat că în România nu poate fi vorba despre criză alimentară din cauza producţiei, decât dacă suntem prost organizaţi.

„În România nu poate fi vorba despre criză alimentară din cauza producţiei decât dacă suntem prost organizaţi, asa cum s-a întâmplat cu uleiul acum un an sau doi. Avem record de floarea soarelui, dar nu avem ulei. Asta înseamnă proasta organizare. Sunt nişte dezechilibre legate de sectorul zootehnic cu cel vegetal. Importăm foarte multe produse agroa-alimentare de origine animală”, a declarat fostul ministru al Agriculturii.

Citeşte şi Un kilogram de caşcaval ar putea ajunge 100 de lei. Petre Daea dă vina pe scumpirile din energie