CRIZA de imunoglobină: Un distribuitor a anunţat Ministerul Sănătăţii că poate aduce 10.000 de fiole, dar nu a primit răspuns

Distributorul de produse medicale Torus Pharma susţine că a înştiinţat în urmă cu două luni Ministerul Sănătăţii că pot aduce în România cel puţin 10.000 de flacoane de imunoglobulină, însă autoritatea competentă nu a răspuns oficial solicitării, informează compania.

07 mart. 2018, 11:50
CRIZA de imunoglobină: Un distribuitor a anunţat Ministerul Sănătăţii că poate aduce 10.000 de fiole, dar nu a primit răspuns

Torus Pharma, reprezentant al companiei Reliance Lifescience, producător de produse din plasmă şi sânge, a trimis Ministerului Sănătăţii, anul trecut, o informare privind disponibilitatea de a acoperi nevoia de imunoglobulină din România, prin livrarea unui medicament cu dci imunoglobulină umană pentru administrare intravasculară, dar până acum nu a primit un răspuns oficial din partea instituţiei. „Până în ziua de azi, Ministerul Sănătăţii prin Agenţia Naţională a Medicamentului nu ne-a transmis un răspuns oficial, dar am fost contactaţi telefonic la începutul lunii februarie de către reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, responsabili de politica medicamentului şi, în cursul convorbirii telefonice am confirmat posibilitatea de a aproviziona piaţa din România cu acest medicament, după obţinerea autorizaţiei de punere pe piaţă, la preţul la care vând ceilalţi producători”, a declarat dr. Isabela Komporaly, director Torus Pharma.

CRIZA IMUNOGLOBULINĂ. Crucea Roşie din Austria, primul răspuns, anunţă ministrul Sorina Pintea

Imunoglobina produsă de Reliace Lifescience nu este înregistrată în România, iar procesul de înregistrare a fost îniţiat la data de 28 decembrie 2017. Dosarul a fost revizuit de două comisii de specialitate (Pediatrie şi Boli Infecţioase) din cadrul Ministerului Sănătăţii, care au emis răspunsuri favorabile pentru susţinerea autorizării acestui medicament.


loading...