Criză de seringi din cauza pandemiei. Avertismentul OMS: Acest lucru ar putea să aibă un impact asupra sănătăţii în anii următori

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că ne-am putea confrunta cu o criză de seringi în 2022. Potrivit experţilor, acest lucru ar putea să aibă un impact major asupra sănătăţii în următorii ani.

10 nov. 2021, 09:18
Criză de seringi din cauza pandemiei. Avertismentul OMS: Acest lucru ar putea să aibă un impact asupra sănătăţii în anii următori
Criză de seringi din cauza pandemiei. Avertismentul OMS: Acest lucru ar putea să aibă un impact asupra sănătăţii în anii următori

Criză de seringi din cauza pandemiei. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că ne-am putea confrunta cu o posibilă criză de seringi, dacă producerea lor nu urmează pe cea a vaccinurilor contra Covid-19, scrie AFP.

Criză de seringi din cauza pandemiei. Avertismentul OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat un apel către toate ţările pentru a-şi creşte capacitatea de producţie a seringilor. ” Dacă putem să creştem capacitatea, trebuie să ştim cu cât şi când”, a precizat Lisa Hedman, consilieră principală la OMS pentru acces la medicamente şi produse de sănătate.

Citeşte şi Directorul OMS, avertisment sumbru: „Va apărea un alt virus, pe care nu îl vom putea stăpâni”

Potrivit unui bilanţ al AFP, mai mult de 7,25 de miliarde de doze de vaccin contra Covid-19 au fost administrate în lume, adică aproape dublu numărului de vaccinări uzual efectuate în fiecare an, crescând nevoia de seringi.

Lisa Hedman spune că o lipsă de seringi ar putea determina o întârziere a vaccinurilor de rutină şi, deci, ca acest lucru să aibă un impact asupra sănătăţii publice „pentru anii următori” dacă o generaţie de tineri nu primeşte vaccinurile normale în copilărie. Aceasta s-ar putea traduce prin reutilizarea nerecomandabilă a seringilor şi acelor, destinate a fi de unică folosinţă.

OMS avertizează că Europa se va confrunta cu o iarnă grea. „A devenit epicentrul pandemiei de cvronavirus”

Directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, a avertizat marţi că Europa se va confrunta cu o iarnă grea ca urmare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19 şi a reiterat că această regiune a devenit epicentrul pandemiei de coronavirus.

Hans Kluge a participat la deschiderea celui de-al 44-lea Congres Mondial al Spitalelor, care se desfăşoară în oraşul spaniol Barcelona. În intervenţia sa, Hans Kluge a subliniat că regiunea europeană a OMS – care include 53 de ţări din Europa şi Asia Centrală, printre care Rusia şi mai multe foste republici sovietice – a înregistrat săptămâna trecută aproape 2 milioane de cazuri noi de COVID-19 şi că numărul total al deceselor a ajuns la aproape 1,5 milioane.

„Regiunea noastră este epicentrul pandemiei, înregistrând o creştere a transmiterii, a spitalizărilor şi a deceselor„, a adăugat directorul OMS Europa, avertizând cu privire la o” iarnă grea” pe acest continent, transmite agenţia italiană ANSA.

În acest sens, Hans Kluge a făcut apel la intensificarea vaccinării populaţiei în general, dar mai ales a personalului sanitar, pentru „a menţine virusul la distanţă”, şi a precizat că în şapte ţări din regiune mai puţin de 20% dintre angajaţii din sectorul medical sunt vaccinaţi cu schemă completă împotriva noului coronavirus.

Citeşte şi Şeful OMS, declaraţie curioasă despre sfâşitul pandemiei. „Se va termina când lumea va alege să-i pună capăt”