CRIZĂ de vaccinuri pentru bebeluşi. Părinţii sunt disperaţi

Disperare în rândul părinţilor, după ce vaccinurile pentru imunizarea bebeluşilor lipsesc din spitale de aproape 3 luni. Dacă până acum oamenii puteau să cumpere din farmacii dozele, stocurile s-au epuizat şi acolo, informează România TV.

25 mai 2016, 07:50
CRIZĂ de vaccinuri pentru bebeluşi. Părinţii sunt disperaţi

Mii de părinţi din toată ţara sunt revoltaţi pentru că de aproape 3 luni de zile vaccinurile pentru imunizarea bebeluşilor lipsesc cu deşăvârşire. Dacă până acum oamenii puteau să cumpere din farmacii dozele, stocurile s-au epuizat şi acolo.

Citeşte şi CRIZA vaccinurilor pentru bebeluşi, ocazie de a face bişniţă pe Internet

La Cluj, ultimele doze de vaccin au ajuns la medicii de familie în luna februarie. Stocul s-a epuizat însă repede, deoarece vaccinurile veniseră după o altă criză. Tot la Cluj ar trebui să ajungă în perioada următoare 5.000 de noi doze, dar până la finele anului ar mai fi nevoie de încă 10.000 pentru a recupera din întârziere.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că vaccinurile hexavalente vor ajunge la medicii de familie abia la începutul lunii viitoare.

Citeşte şi Adevărul despre vaccinul hexavalent destinat bebeluşilor. Din ce ţară provine şi cine este producătorul

„Începând cu data de 1 iunie 2016, vor fi livrate către Direcţiile de Sănătate Publică un număr de 125.000 doze de vaccinuri hexavalent pentru continuarea activităţii de vaccinare a copiilor eligibili la grupele de vârstă 2-4-11 luni, precum şi pentru recuperarea copiilor care nu au fost vaccinaţi în această perioadă. Ministerul Sănătăţii face apel către medicii de familie să demareze programarea la vaccinare a copiilor eligibili şi a celor care nu au fost vaccinaţi până în prezent”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii a semnat noul contract de furnizare a vaccinului hexavalent