Criza din Grecia provoacă reacţii cinice în Parlamentul European: Euro a ajuns să fie ca hârtia igienică

Criza din Grecia a stârnit reacţii diferite în Parlamentul European, cu ocazia dezbaterii despre viitorul Greciei în zona euro şi chiar în Uniunea Europeană. Un parlamentar a criticat situaţia actuală şi a afirmat că, la ora actuală, moneda euro a ajuns să valoreze cât hârtia igienică.

07 iul. 2015, 17:37

Gianluca Buonanno l-a atacat dur pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, reproşându-i, între altele, într-o dezbatere politicile economice ale Comisiei europene şi acuzând Germania de „nazism financiar”, scrie Corriere della Sera.

Atacul europarlamentarului italian din Liga Nordului la preşedintele Comisiei Europene a avut loc chiar într-o sesiune a PE, la Strasbourg, unde s-a discutat despre situaţia Greciei şi a zonei euro zguduită puternic în actualul context.

Citeşte şi Unul din doi francezi vrea ca Grecia să părăsească zona euro

În timpul intervenţiei sale în Parlamentul European, Buonanno a lansat un atac dur la Martin Schulz, preşedintele PE, căruia i-a arătat două coli de hârtie, pe una fiind desenat drapelul Germaniei, iar pe cealaltă, un steag al Uniunii Europene. „Euro valorează cât o hârtie igienică, şi asta, din cauza voastră”, a spus europarlamentarul italian, care într-o mână ţinea bancnote euro, iar în cealaltă, un sul de hârtie igienică.

Apoi, arătând hârtiile pe care erau desenate drapelele Germaniei şi UE, Buonanno a afirmat pe un ton apăsat: „Nu vreau să mor german”, sugerând apoi că „Germania ar trebui să se facă mai mică”.