Criza din Ucraina: Bombardamentele s-au intensificat la Doneţk

Bombardamentele s-au intensificat miercuri la Doneţk, bastion al separatiştilor proruşi în estul Ucrainei, au relatat corespondenţii AFP în teren.

12 nov. 2014, 09:36
Criza din Ucraina: Bombardamentele s-au intensificat la Doneţk

Bombardamentele s-au intensificat, miercuri, la Doneţk. Mult mai intense decât în ultimele zile, tirurile, care au început dimineaţa devreme, par să plece dinspre oraş în direcţia aeroportului, controlat de trupele ucrainene.

Consiliul municipal din Doneţk a indicat că tiruri şi explozii se aud în toate cartierele oraşului, conform Ria Novosti.

Rebelii încearcă de mai mult timp să preia controlul aeroportului, situat în afara oraşului, dar până acum fără succes.

Actuala recrudescenţă a tensiunilor în Donbas are drept cauză refuzul separatiştilor de a respecta acordurile de la Minsk (din septembrie), a declarat preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, într-o discuţie telefonică purtată cu cancelarul german Angela Merkel, potrivit agenţiei ruse de presă menţionate.

Preşedintele ‘Poroşenko consideră că recentele evenimente demonstrează refuzul de facto de a pune în aplicare acordurile de la Minsk de către reprezentanţi ai aşa-numitelor ‘republici populare’ Lugansk şi Doneţk, precum şi absenţa progreselor în realizarea acestor acorduri cu Rusia’, indică serviciul de presă al preşedinţiei de la Kiev.

Criza ucraineană, a indicat la rândul său Angela Merkel, va fi inclusă printre principalele subiecte ce vor fi abordate în cadrul viitorului summit G20, programat pentru 15-16 noiembrie în oraşul australian Brisbane.