CRIZA DIN UCRAINA: Liderul opoziţiei cere alegeri PREZIDENŢIALE în 2014

CRIZA DIN UCRAINA. Vitali Kliciko a declarat sâmbătă că opoziţia ucraineană este dispusă să continue negocierile cu preşedintele Viktor Ianukovici, însă insistă asupra convocării alegerilor prezidenţiale în 2014, relatează agenţia ucraineană UNIAN.

25 ian. 2014, 22:06
CRIZA DIN UCRAINA: Liderul opoziţiei cere alegeri PREZIDENŢIALE în 2014

CRIZA DIN UCRAINA. „Tocmai ne-am întors de la negocieri dificile (cu preşedintele Ianukovici), care au scopul de a restabili dreptatea, de a le oferi oamenilor să trăiască în condiţii normale (…). Ianukovici a acceptat multe dintre propunerile noastre. În ce priveşte alte propuneri, avem intenţii clare şi vom încerca să ajungem la o înţelegere”, a afirmat Kliciko în faţa manifestanţilor adunaţi în Piaţa Independenţei din Kiev.

Potrivit lui Kliciko, preşedintele ucrainean a acceptat să-i amnistieze pe toţi manifestanţii arestaţi şi să va modifica legile adoptate la 16 ianuarie şi contestate de opoziţie, notează mediafax.ro.

Ianukovici este gata „să-i amnistieze şi să-i elibereze pe toţi (manifestanţii) arestaţi, să efectueze paşi pentru a reveni la Constituţia din 2004, să accepte o remaniere a Guvernului. Momentan, el refuză să anuleze legile dictatoriale şi acceptă doar o modificare a acestora”, a afirmat Kliciko, liderul partidului Udar.

„Noi cerem să fie convocate alegeri prezidenţiale anul acesta. Suntem dispuşi să continuăm negocierile şi nu vom ceda în nicio privinţă. De asemenea, nu vom ceda în faţa provocărilor”, a insistat el.

Sâmbătă, Ianukovici le-a propus liderilor opoziţiei ucrainene Arseni Iaţeniuk şi Vitali Kliciko să conducă Guvernul şi s-a declarat pregătit pentru o revizuire a Constituţiei în vederea reducerii puterilor sale, a anunţat preşedinţia într-un comunicat.

Potrivit deputatului ucrainean Iuri Steţi, opoziţia a respins propunerea lui Ianukovici.