CRIZA DIN UCRAINA: Putin, Hollande şi Merkel fac apel la negocieri între Kiev şi separatiştii din est

CRIZA DIN UCRAINA. Preşedintele rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande au făcut apel, în timpul unei conversaţii telefonice, la organizarea unor noi negocieri între reprezentanţii Kievului şi cei ai separatiştilor din sud-estul Ucrainei, după cum informează un comunicat al Kremlinului, citat de ITAR-TASS.

30 iun. 2014, 17:30
CRIZA DIN UCRAINA: Putin, Hollande şi Merkel fac apel la negocieri între Kiev şi separatiştii din est

CRIZA DIN UCRAINA. Vladimir Putin s-a pronunţat pentru prelungirea regimului de încetare a focului în estul Ucrainei, care expiră luni seara după ce acesta a fost prelungit vineri cu 72 de ore de către şeful statului ucrainean Petro Poroşenko.

În acelaşi timp, preşedinţia franceză a anunţat că Vladimir Putin şi omologul său de la Kiev au căzut de acord să acţioneze împreună pentru a adopta un acord de încetare a focului şi pentru a reduce tensiunile, aşa cum a cerut Uniunea Europeană.

Intense negocieri telefonice au avut loc în ultimele două zile între cei patru lideri, Kievul urmând să anunţe o decizie în legătură cu prelungirea sau nu a regimului de încetare a focului între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi înainte de 19,00 GMT, când expiră armistiţiul prelungit vineri de către preşedintele Poroşenko.