Criza francului elveţian. Audieri la Comisia de buget, miercuri la Camera Deputaţilor

Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților va discuta, în ședința de miercuri, despre măsurile necesare pentru diminuarea impactului aprecierii francului elvețian asupra creditelor acordate în această monedă.

20 ian. 2015, 09:53
Criza francului elveţian. Audieri la Comisia de buget, miercuri la Camera Deputaţilor

„S-a aprobat solicitarea din partea Comisiei de buget—finanțe de a discuta mâine (n.r.-miercuri), la ora 11,00 cu privire la problema care a apărut în România legată de creditele persoanelor fizice care sunt luate în franci elvețieni. Președintele comisiei, Ștefan Viorel, a solicitat asta, am aprobat pentru că este în afara programului aprobat de Biroul permanent pentru activitatea comisiei”, a spus președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, marți, la finalul ședinței Biroului permanent.

Președintele Comisiei de buget-finanțe de la Camera Deputaților, Ștefan Viorel, a solicitat Biroului permanent să aprobe pentru miercuri, începând cu ora 11,00, o ședință a comisiei în care „să se identifice măsurile necesare a fi luate pentru diminuarea impactului aprecierii francului elvețian asupra creditelor acordate în această monedă”.

În cadrul acestei ședințe urmează să fie audiați reprezentanții Băncii Naționale a României, ai Asociației Române a Băncilor, ai Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și ai asociațiilor pentru care subiectul prezintă interes, se arată în solicitarea lui Ștefan Viorel.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta, mesaj pentru românii care au credite în franci elveţieni: Nu vreau să vindem ILUZII