Criza i-a lovit puternic chiar şi pe bogaţii României. Casele de amanet s-au umplut de produse de lux

Piaţa produselor de lux pre-owned a cunoscut o dezvoltare explozivă la nivel global în ultimii ani, tendinţă care se observă şi în România, unde numărul celor interesaţi de astfel de achiziţii s-a dublat în ultimii 3-4 ani, spune Cosmin Popovici, CEO Credit Amanet.

09 dec. 2022, 13:58
Criza i-a lovit puternic chiar şi pe bogaţii României. Casele de amanet s-au umplut de produse de lux

Creştere imensă a pieţei de amanet. Conform Research And Markets.com, vânzările globale de produse de lux pre-owned se ridică la 32 miliarde de dolari şi vor ajunge la 5 miliarde de dolari până în 2026, cu o rată de creştere anuală de aproape 10%.

Dezvoltarea acestui sector a fost impulsionată şi de obiceiurile de consum ale tinerilor din Generaţia Z şi Millennials, care preferă shoppingul online şi sunt mai atenţi la aspectele sociale şi de mediu.

„Piaţa de amanet este un barometru al evenimentelor prin care trece societatea. E bine ca acestea să fie previzionate, să ai strategii adaptate pentru (aproape) orice situaţie. În mod evident, nu putem anticipa chiar tot, dar suntem convinşi că strategiile potrivite – ne-am referit anterior la acestea – diminuează impactul unui eveniment negativ. Suntem orientaţi spre client, încercăm să intuim principalele trenduri şi să ne pliem pe direcţia care ne ajută să avem o dezvoltare accelerată şi sănătoasă.”,  a declarat Cosmin Popovici, într-un interviu pentru Bursa.ro.

„Pentru segmentul ceasurilor de lux clienţii sunt preponderent bărbaţi, care se situează în intervalul de vârstă între 35 şi 44 de ani, iar pentru genţile semnate de designeri renumiţi clienţii se încadrează în aceeaşi categorie de vârstă, dar sunt 68% femei.”, a mai spus CEO-ul CreditAmanet, unul dintre cei mai importanţi retaileri de produse de lux pre-owned de pe piaţa locală.

Citeşte şi: Un clujean şi-a retras toţi banii de la BCR: „Transfer disponibilităţi băneşti după umilirea României de Austria”