CRIZA IMIGRANŢILOR. Ciocniri VIOLENTE între imigranţi şi poliţie la frontiera dintre Serbia şi Ungaria UPDATE

Publicat: Miercuri, 16 Septembrie 2015 17:48 // Actualizat: Miercuri, 16 Septembrie 2015 23:42 // Sursa: romaniatv.net

CRIZA IMIGRANŢILOR. Poliția ungară a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă împotriva migranților care protestau pentru a intra în Ungaria la frontiera sârbă, informează Reuters.

Update 23:25 Ungaria a anunțat că a arestat 29 de migranți în timpul ciocnirilor de la frontiera sa din sud cu Serbia, inclusiv unul pe care l-a descris drept "terorist identificat". 

Update 20:01 Premierul ungar Viktor Orban ar vrea să construiască un zid de-a lungul graniţei cu Croaţia, potrivit publicaţiei austriece Die Presse.

Update 19:46  Zeci de migranți au reușit să intre pe teritoriul ungar, după mai bine de o oră de confruntări cu polițiștii ungari. Ei au reusit să smulgă grilajul pus de-a latul celor două căi de acces către Ungaria, după care au avansat, iar fortele de ordine ungare s-au retras 50 de metri si au ripostat cu gaze lacrimogene.

Update 19:23 Un consilier pentru securitate al premierului ungar Viktor Orban a declarat la televiziunea ungară că doi copii din rândul imigranţilor au fost răniţi, după ce au fost aruncaţi peste gardul de securitate din sârmă ghimpată de la graniţa ungară, potrivit Reuters. De asemenea, în confruntările cu imigranţii de la frontieră, 20 de poliţişti ungari au fost răniţi.

Update 19:12 Sute de migranţi călătoresc pe jos din Serbia către Croaţia, unde guvernul le oferă trecere liberă pentru a-şi continua drumul către Slovenia, ţară unde vor fi supuşi controalelor la frontieră, la fel ca şi în Austria, unde s-au introdus temporar controalele la graniţă. Cei mai mulţi dintre imigranţi vor să ajungă în Germania, unde intenţionează să ceară azil, potrivit bbc.com.Update 18:31 Ungaria a informat Serbia că a ordonat suspendarea pe o perioadă de 30 de zile, traversarea graniţei între cele două ţări, în punctele de frontieră Roszke şi Horgos, unul dintre principalele puncte de trecere la frontieră, după izbucnirea violenţele între poliţie şi migranţi, potrivit bbc.com.

Hungary has informed Serbia it has ordered a 30-day suspension of the Roszke-Horgos border crossing between the two countries, Serbia's Foreign Ministry said in a statement, after clashes erupted between migrants and Hungarian police in the area. Roszke-Horgos is one of the main border crossings between Serbia and European Union member Hungary, which sealed the frontier to migrants on Tuesday.

Potrivit unui jurnalist AFP, forțele de poliție ungare au folosit gaze lacrimogene după ce au fost atacate de migranți cu pietre și sticle la punctul de trecere a frontierei de la Roszke.

Un reporter de la Reuters a precizat la rândul său că sute de polițiști, sprijiniți de unități speciale antitero cu vehicule blindate și tunuri de apă, au avansat spre un grup de migranți la Roszke care se aflau de cealaltă parte a gardului metalic construit de autoritățile ungare la granița cu Serbia.

Citeşte şi Bogdan Aurescu: "Ungaria vrea să atragă România într-o dispută artificială"

Poliția ungară a emis un comunicat în care afirmat că un grup de migranți 'agresivi' au pătruns printr-o poartă de acces la frontiera cu Serbia și au avut o ciocnire cu forțele de securitate aflate la fața locului, informează Reuters. Cu toate acestea, un oficial ONU aflat la fața locului a precizat că migranții nu păreau să fi trecut de gard.

"Poliția ia măsuri legale și necesare pentru a proteja frontiera Ungariei și frontiera externă a Uniunii Europene", a precizat poliția într-un comunicat.

Circa 500 de migranți se aflau la fața locului miercuri după-amiază, dintre care 300 au participat la ciocnirile cu forțele de ordine strigând "libertate, libertate", a precizat AFP. Două elicoptere ungare, unul al armatei, celălalt al poliției, survolau zona.

Un purtător de cuvânt al guvernului ungar a declarat că migranții erau 'înarmați cu țevi și bastoane'. Reporterii Reuters nu au văzut migranți înarmați, însă în imaginile transmise de televiziuni se puteau vedea persoane care aruncau cu obiecte în polițiști peste gard.loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 sep 02:05
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
DE LA CE SE ZICE PANA LA CE SE FACE E DIFERENTA URIASA.
17 sep 00:31
Răspunde | Votează email 1 email
oamenicasobolani.wordpress.com
Asa se comporta OASPETII NEINVITATI, care au venit sa ROAGE FRUMOS sa li se deschida poarta???
… dau in cap granicerilor care sant obligati sa faca zid si sa-si faca si ei DATORIA!!!!... ???
*
Daca ASTA o fi un SEMN BUN!!!
*
… Dar, cum ii asteapta cam 500 EURO + casa +masa, sigur ca este ispititor!
Sa vedem cum or multumi pentru astea, sau daca ASA vor iesi sa ne vaneze si pe astia care EZITAM... impovarati de aceste IMPRESII de comportament de TURMA care se crede indreptatita de a da buzna in TARI straine... intre clementa si FRICA, n-as vrea supara pe cineva daca as spune ca... Cine asa se comporta ar merita sa fie urcat in barca cu care s-a facut pe drum!
… Sa speram ca Dumnezeu nu va lua ochii dupa noi!
16 sep 22:12
Răspunde | Votează email 0 email
Gabi
Dragii mosului... Inainte de a empatiza cu acesti "refugiati" vizionati acest filmulet:

https://www.youtube.com/watch?v=qZ-QX8LuKHA
16 sep 19:27
...traversarii granitei intre cele doua tari, in punctele de frontiera unde au inceput luptele, pe o perioada de 30 de zile. Potrivit romaniatv.net, politistii maghiari au folosit gaze lacrimogene si tunuri cu apa in ciocnirile cu migrantii.  

...
16 sep 19:25
...traversarii granitei intre cele doua tari, in punctele de frontiera unde au inceput luptele, pe o perioada de 30 de zile. Potrivit romaniatv.net, politistii maghiari au folosit gaze lacrimogene si tunuri cu apa in ciocnirile cu migrantii.  

...
1
EUR
4.8406
RON
08 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H