CRIZA IMIGRANŢILOR. Croaţia se aşteaptă la sosirea unui mare număr de imigranţi

CRIZA IMIGRANŢILOR. Croația se așteaptă la sosirea unui număr mare de imigranți pe teritoriul său după intrarea în vigoare marți a noii legislații ungare prin care care s-a închis granița dintre Ungaria și Serbia, a declarat un important oficial al poliției croate, relatează AFP, citată de Agerpres. 

15 sept. 2015, 14:31
CRIZA IMIGRANŢILOR. Croaţia se aşteaptă la sosirea unui mare număr de imigranţi

‘Este vorba despre o evoluție a situației la care ne putem aștepta’, adică la sosirea unui număr mare de imigranți, a declarat la postul de radio național Zlatko Sokolar, un important oficial al Ministerului croat de Interne responsabil cu controlul frontierelor.

‘Este ca un sistem de vase comunicante (…) dacă imigranții nu pot merge într-un loc, este realist să ne așteptăm că ei vor alege alte itinerarii și că vor veni spre noi‘, a adăugat el.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Ungaria a declarat STARE de URGENŢĂ la graniţa cu Serbia

Cu toate acestea, situația la frontiera între Croația și Serbia era normală marți și nicio încercare de trecere ilegală nu a fost înregistrată, a precizat oficialul croat, potrivit Agerpres.

Croația a anunțat recent că are posibilitatea de a primi 3.000 de imigranți. Circa 6.000 de polițiști au fost desfășurați la granițele fostei republici iugoslave, membră a Uniunii Europene din 2013, dar care nu face parte din spațiul Schengen.